Ragbi i Partizan – kombinacija koja nema cenu

GROBARI PIŠU ; AUTOR: UROŠ PETROVIĆ

Vrlo često u medijima čujemo izjave profesionalnih igrača, funkcionera i direktora klubova kako gaje neizrecivu ljubav prema Partizanu. Iako su plaćeni za svoj posao i imaju profesionalni kodeks, oni se ne odriču navijačkih strasti, koja ih, uzgred, verovatno i dodatno motiviše da na poslu daju sve od sebe. Koliku onda težinu ima ljubav ragbista i funkcionera Ragbi kluba Partizan, koji za doprinos svome klubu ne dobijaju bilo kakvu vrstu novčane nadoknade?

Ako bismo sudili po rezultatima – ima ogromnu težinu. Ragbisti Partizana počeli su sezonu u martu ove godine, gde su u večitom derbiju tesno porazili BRK Crvenu Zvezdu za jedan poen. Malo ko je pretpostavljao da će crno-beli tada započeti niz utakmica sa sedam pobeda u Prvenstvu, te da će posle dva turnira u ragbiju 7 biti šampioni Srbije i u toj kategoriji. Pre nekoliko nedelja stigao je i treći trofej u Humsku ulicu (Otvoreno prvenstvo Vojvodine), a pritom je sezona daleko od završetka – Regionalno takmičenje i Kup Srbije polako, ali sigurno se približavaju.

Iako su već ušli u istoriju srpskog ragbija po ovolikoj dozi uspešnosti, ragbisti Partizana u subotu će imati još jedan težak zadatak – da pobedom protiv Rada osvoje Grand Slam, epitet nepobedivih.  Sezona bez poraza u Prvenstvu dugo nije viđena u srpskom ragbiju, te bi takav uspeh zaista bio neverovatan.

Iako su im podvizi nesvakidašnji, oni ne traže bilo kakvu novčanu nadoknadu. Traže samo podršku navijača.

„Igračima mnogo znači podrška sa tribina, obzirom da su svi amateri i da igraju za klub isključivo iz ljubavi prema grbu i sportu. Drugačije su se osećali kada su čuli i pesmu i podršku od navijača pored terena“ reči su Marka Milosavljevića, trenera Partizana, verovatno i najodgovornijeg za uspeh ekipe ove sezone. Milosavljević navodi kako je bilo problema sa navijačima ove sezone, pošto ragbi ne podrazumeva tipično „fudbalsko“ navijanje. U ragbiju nema mesta uvredama, protivnička ekipa i navijači se poštuju.

„Ono što bih ja lično želeo je da što veći broj navijača Partizana dođe i podrži ove momke i da navijaju kao ragbi navijači“.

AUTOR: UROŠ PETROVIĆ

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *