Radojković trenira sa crno-belima: Jednog dana ću se vratiti po titulu!

Zvanični sajt RK Partizan

Radojković trenira sa crno-belima: Jednog dana ću se vratiti po titulu!

Bivši rukometaš Partizana Mihajlo Radojković, po završetku turskog šampionata, vratio se u Srbiju i iskoristio priliku da bar na kratko ponovo bude deo našeg tima. Momak rođen u Smederevu izrazio je želju da trenira sa crno-belima, koji se trenutno u plej-ofu Super rukometne lige Srbije bore za titulu.

Mihajlo je na leto 2016. godine iz Partizana prešao u Bešiktaš i već na debiju podigao prvi trofej, namenjen osvajaču Super kupa. Za samo godinu dana osvojio je i državni kup, kao i titulu šampiona Turske, koja je ove godine odbranjena. Mladi desni bek naredne sezone će nastupati za rumunski Kalaraši, sa kojim je nedavno potpisao ugovor, a do početka priprema formu će održavati na dobro poznatoj adresi.

,,Dolazim na treninge Partizana delom zbog sebe da bih održao formu, ali i da bih pomogao momcima. Ne u smislu da se ja njima pokazujem, već da bih im pružio podršku, više zbog druženja. Od kako sam se vratio u Srbiju, samo jednu utakmicu sam propustio. To što oni proživljavaju na terenu, to i ja proživljavam u sebi, na tribinama. Da mogu sada da igram plej-ofu, rado bih to učinio”.

Nekadašnji kadetski i juniorski reprezentativac Srbije veruje u to da će beogradski crno-beli pružiti maksimum u preostale dve utakmice u doigravanju za prvaka države i da će, uz malo sportske sreće, doći do titule.

,,Jako mi je drago kada vidim kako se momci bore, i pored svih problema koje imaju. Najmlađa su ekipa u ligi, teško da je iko očekivao da mogu da uđu u trku za titulu. Želim im puno sreće, svi mi bivši igrači ih bodrimo i tu smo za njih. Verujem da mogu do pobede protiv Dinama i Vojvodine i da će napraviti veliki uspeh”, rekao je Mihajlo.

Bivši bek našeg tima ističe da bi voleo da se jednoga dana vrati u Partizan, jer tokom dve sezone koje je proveo u redovima crno-belih klub nije osvojio titulu.

,,Prešao sam u Bešiktaš zbog mog daljeg toka karijere. Sa samo 21 godinom dobio sam priliku da igram Ligu šampiona i nisam želeo da je propustim. Žao mi je samo što sa Partizanom nisam osvojio nijedan trofej. Jednoga dana kada se vratim, voleo bih da to uradimo. To je nešto što nisam uspeo, a ostala mi je velika želja. Kada sam došao u Partizan klub je bio u velikoj finansijskoj krizi i okrenuo se ka mlađim igračima. Mi smo, uprkos činjenici da nema novca, odlučili da ostanemo, jer smo bili jako zahvalni na šansi da se pokažemo, mogućnosti da nas neko vidi i da neko od nas kasnije napravi veliku karijeru. Mislim da smo svi na dobrom putu. Iz te generacije većina je sada u inostranstvu, mnogi su igrali Ligu šampiona, a da nije bilo Partizana ko zna gde bismo bili”, istakao je novajlija u redovima Kalarašija.

Rukometašima Partizana predstoje dve najvažnije utakmice u dosadašnjem toku sezone. Crno-beli će se u nedelju od 19:30 sastati sa Dinamom iz Pančeva, dok ih u poslednjem, desetom kolu plej-ofa dočekuje novosadska Vojvodina. Ukoliko naši momci savladaju Pančevce, a uz to istoga dana Vojvodina nadigra Železničar u gostima, sledi nam direktan okršaj u borbi za titulu u hali ,,Slana Bara”.

Naš Mihajlo se već “pretplatio” na preostale treninge i mečeve bivših saigrača. Crno-belima će u nedelju podrška biti potrebna više nego ikada, a to najbolje znaju oni koji su nekada branili bedeme rukometnog hrama na Banjici.

Ulaz će biti slobodan, a to je razlog više da dođete i podržite Partizan u borbi za titulu na koju se čeka od 2012. godine.