Radio sam sa Trinkijerijem i velikim šampionom Veličkovićem – to mnogo znači

Dva meseca trajala je epizoda Vasilija Pušice u Partizanu, pre nego što je svoju sreću potražio u italijanskom Pezaru. 

Imao je nekadašnji igrač dva američka univerziteta solidan debi u crno-belom dresu uz 22 poena Mega Bemaksu, ali kasnije nije uspeo ozbiljnije da se nametne Andrei Trinkijeriju zbog čega je izabrao selidbu na Čizmu. Ipak, Pušica samo po dobrom pamti vreme koje je proveo u Humskoj. 
“Pošto sam završio obaveze u NCAA u martu odlučio sam da se vratim u Srbiju i zaigrao za Partizan. Nije bilo dugo, ali imao sam priliku da me trenira Andrea Trinkijeri, jedan od najboljih stratega u Evropi, te da radim s velikim šampionom kakav je Novica Veličković, što ima svoju težinu. Dobio sam priliku da osetim kako je to igrati u velikom klubu. To je ono što sam doneo u Pezaro“, rekao je Pušica za italijanske medije.

U pauzi između dve sezone Pušica je svoju sreću okušao u Letnjoj ligi, ali je ipak potpisao novi evropski angažman.
“Posle ta dva meseca u Partizanu odlučio sam da se isprobam preko okeana. Svestan sam da nemam fizičke atribute da bih igrao u SAD na najvišem nivou i iskreno zato nisam želeo da pokušavam da idem do kraja. Odlučio sam da je bolje da se vratim u Evropu i tu nastavim svoju karijeru. Pokazao sam (u SAD) da mogu da se takmičim s igračima koji su izabrani u prvoj rundi drafta i normalno je da za mene mnogo znači na polju samopouzdanja. Spreman sam da svoje iskustvo dalje prenesem po Italiji“.

Posle pet godina u SAD, Pušici ipak fale neke stvari na koje se navikao tamo.
“Najviše osećaj pripadnosti nekoj familiji. Ovde je drugačije, jer imate ugovor do sezone, do sezone, dok sam tamo bio s istim igračima četiri godine. Na koledžu osećate potrebu da ipak nešto ostavite iza sebe novajlijama i imate veliki motiv da napredujete iz godine u godinu. Kao profesionalac mnogo rizikujete, jer igrate utakmice kako biste stalno pobeđivali i to vam je obaveza“.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport