Rade Zagorac: I meni je misterija zašto nisu “kliknuli”

Crno-beli su spremni za put u Rusiju.

IZVOR: MN PRESS

Posle ubedljive pobede protiv Mege, Partizan se u miru priprema za gostovanje Lokomotivi Kubanj u Krasnodaru.

Ekipa Andree Trinkijerija izborila je plasman u sledeću fazu Evrokupa, pa uoči puta u Rusiju može rasterećena da hvata zalet za preostale utakmice u tekućoj fazi evropskog takmičenja.

Rade Zagorac, jedan od lidera crno-belih, govorio je u najavi tog meča (sreda, 18 časova) o situaciji u Krasnodaru, gde su Lokomotivu ove sezone vodila tri trenera – Luka Banki, Bogdan Karaičić, pa od subote Jevgenij Pašutin.

S obzirom na (tradicionalno) veliki budžet Lokomotive, kao i spisak igrača koji za nju igraju, Zagorac je takođe očekivao da “Loko” krene bolje od trenutnog skora 3-5.

“Imaju ekipu koja je pravljena za prvo mesto i po budžetu i po igračkim imenima. Nedavno su se pojačali Kuzminskaskom i mogu da kažem da je i meni misterija zašto to nije kliknulo na pravi način, ali ne bi trebalo to potceniti. I dalje imaju šansu da se plasiraju i verujem da će sa obe ruke krenuti ka njoj”, rekao je Zagorac komentarišući narednog rivala.

Prema njegovim rečima, put na jug Rusije biće posebno bitan faktor za crno-bele.

“Pred nama je jako izazovna utakmica. Pre svega zbog kvaliteta protivnika, koji sticajem nekih okolnosti nema skor koji verujem da su svi očekivali da će imati u ovom momentu sezone. Sa druge strane, izazov je i zbog jako komplikovanog puta do Krasnodara, koji će nam oduzeti tri-četiri dana. Veliki je to izazov za nas, utakmica koja može da nam donese dobre stvari. Imamo garantovano drugo mesto, ali zašto ne bismo pokušali da osvojimo i prvo”, dodao je Zagorac.

Upitan da li su posle perfektnog starta i skora 5-0 porasli Partizanovi apetiti, on je odgovorio da je to normalna okolnost.

“Početna ambicija je bila da prođemo, ali je ljudski da sa svakom pobedom rastu apetiti. Mora da postoji konstanta, da se ne zanosite u pobedama i u porazima. Apetita definitivno ima”, rekao je Zagorac pre početka nedeljnog treninga.

Izvor Mondo sport