Put u Pljevlja, ni prvi, ni poslednji za Partizan

Sportske net pišu…

Put u Pljevlja, ni prvi, ni poslednji put za Partizan. U vremenima zajedničke države ovo je bilo teško gostovanje, mada crno-beli imaju sjajnu podršku, a za Pljevlja ih vezuje i Damir Čakar.
Rudar je klub koji je nako raspada zajedničke države bio četiri puta osvajač kupa i dva puta šampion, ali prošle godine su razočarali šestim mestom. Ali, s obzirom da klubovi ispred njih nisu dobili licencu, idu u Evropu. Zeta i Grbalj su se žalili, no na kraju su se Pljevljaci našli u žrebu.
Rudar je debitovao u Evropi pre 11 godina, lako ih je izbacila Omonija sa Kipra, do sada su u sedam učešća u evro kvalifikacijama eliminisali samo amatere iz San Marina i jermensku Miku.
Ispadali su od Austrije, Slaska, Kukešija, Karabaga, Liteksa, čini se da ovaj tim ne bi trebalo da bude neka posebna pretnja za Partizan.
Crnogorci imaju u timu par internacionalaca, doveli su nekoliko igrača iz crnogorske lige, a svojevremeno na početku veka su uspeli da zaustave Partizan, bilo je 2:2 u Crnoj Gori, no crno-beli su uglavnom dobijali Pljevljake lako kod kuće, a imaju i jednu pobedu u gostima.
Analize će tek uslediti, svejedno, Partizan je veliki favorit, i ne bi trebalo da ima problema…