Put na Zlatibor još neizvestan

Treninzi fudbalera crno-belih u SC “Zemunelo”, zasad, teku nesmetano i prema predviđenom planu. Vitas: Imamo sve uslove i verujem da ćemo spremno dočekati novu sezonu

PRESKOČILI su crno-beli prvu fazu priprema na Zlatiboru i uvodni, “suvi” deo rada obavljaju u svojoj bazi u “Zemunelu”, a da li će tako biti i u narednih desetak dana, niko sa sigurnošću ne može da kaže.

Situacija oko mera vezanih za pandemiju virusa korona se menja praktično iz minuta u minut, pa i dalje pored planiranog odlaska na Zlatibor 13. jula stoji veliki znak pitanja.

Izabranici Save Miloševića su u sredu u svojoj bazi odradili u normalnom režimu prepodnevni trening i čekaju dalje instrukcije, pa na taj način rad, praktično, programiraju iz dana u dan.

– Nikada se nismo, kao ni svi ostali, susreli sa sličnom situacijom i trudimo se da uradimo sve maksimalno, u onoj meri u kojoj nam to okolnosti dozvoljavaju. Svakodnevno proveravamo, diskutujemo, procenjujemo šta je najbolje i dogovaramo se. Opredelili smo se za neki princip srednjeg puta, s obzirom na to da su igrači imali pauzu od samo devet dana – napominje kondicioni trener Miša Filipović.

Iz Humske su poručili da su pripremljeni na svaku varijantu i da će se voditi instrukcijama i preporukama koje stignu iz FSS. To podrazumeva i obustavljanje trenažnog procesa tokom vikenda, ali i nastavak rada pod izmenjenim okolnostima.

– Praktikujemo rad na otvorenom, što je i normalno u ovakvim okolnostima. “Doziramo” treninge, oni će, naravno, narastati, jer smo mi tek u četvrtom danu rada, a imamo četiri nedelje da se pripremimo. Za nas neće predstavljati problem ukoliko bude postojala obaveza rada u grupama po petorica, jer smo na taj način i počeli pripreme za završnicu prethodne sezone – podvukao je Filipović.

I igrači Partizana veruju da nove okolnosti neće znatnije uticati na pripremni period.

– Ovde u “Zemunelu” imamo sve uslove, prošli smo već nešto slično prilikom prethodnog popuštanja mera, tako da sam siguran da ćemo spremni dočekati početak sezone, bez obzira na nesvakidašnju situaciju u kojoj smo se svi našli – uverava štoper Uroš Vitas.

Crno-beli su od početka pripremnog perioda u karantinu u svom sportskom centru u Zemunu i, ukoliko ne dođe do drastičnih promena mera, preseliće se na Zlatibor u hotel “Palisad” 13. jula.

ŠĆEKIĆ U POGONUIMAO je poslednjih dana Aleksandar Šćekić dosta problema sa zdravljem, sumnjalo se na koronu, ali pozitivni rezultati testova nisu potvrđeni, a sada je sve to iza njega.

– Radio sam individualno nekoliko dana, a sada sam se priključio ekipi. Naravno da nije lako i da mi je početak teško pao, jer sam bio bolestan, ali sada je, srećom, sve u najboljem redu – istakao je Šćekić.

Tekst preuzet sa portala Večernje novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *