Pušica u Pezaru

Vasilije Pušica napustio je Partizan, potpisao je jednogodišnji ugovor sa italijanskim Pezarom.

Pušica je po završetku studija na Nortisternu, gde je imao prosek od 17,4 poena, 3,8 skokova i 4,1 asistencije, stigao u rodni Beograd i potpisao za Partizan.

Za crno-bele je igrao tokom Super lige i na nekoliko utakmica je demonstrirao da ima veliki potencijal.

Iz prošlogodišnje ekipe Partizana već su u novim sredinama Vanja Marinković (Valensija), Džok Lendejl (Žalgiris) i Aleks Renfro (Zenit), Bandža Si je na putu ka Andori, za AleksejaNikolića su zainteresovani timovi iz Italije…

Do sada je ekipu pojačala petorka Nemanja GordićKori VoldenŽanis PeinersRešon Tomas i Vilijam Mozli.

Prelaskom Pušice u Pezaro je nastavljena tradicija koju su nekada gradila najveća imena srpske i evropske košarke, za bivšeg šampiona Italije i osvajača Saporta kupa (na ovom međunarodnom trofeju zahvalnost duguju isključivo Srbinu) igrali su velikani poput Dragana Kićanovića (njemu ide ta zahvalnost) i Aleksandra Đorđevića, dok je pre Saletovog dolaska pečat ostavio i Miroslav Berić.

Jednu godinu na klupi nekadašnjeg Skavolinija proveo je Duško Vujošević, dok su crveno-beli dres nosili još Goran ĆakićBranko CvetkovićNemanja AleksandrovDušan ŠakotaNemanja Bezbradica i Lazar Trifunović.

Međutim, nekada jedan od najopasnijih timova Evrope snašla je sudbina brojnih giganata sa Čizme.

Zbog finansijskih problema morali su da se presele u niži rang, tako da poslednji put kada je Pezaro bio kandidat za titulu u Italiji bilo je u sezoni 2003/04 sa Sašom Đorđevićem u timu.

Poslednjih godina ovaj klub je isključivo pri dnu tabele, najčešće pretposlednji (pet puta u poslednjih sedam godina).

Dolazak trenera Federika Perega koji je vodio Bamberg prošle sezone trebalo bi da podigne ambicije, a Pušica se u tu sliku u potpunosti uklapa.

Izvor Sportski žurnal