PRVI CILj JE DRUGI KRUG: Vaterpolisti Partizana putuju u Rijeku

Večernje novosti pišu…

ZBOG teške finansijske situacije odustali su od Lige šampiona, ali ne i od – Evrope. Vaterpolisti Partizana danas putuju u Rijeku, gde će se od petka do nedelja na turniru Kupa Evrope boriti za drugu rundu. Crno-beli će se za drugo mesto nadmetati sa domaćim Primorjem i nemačkim Duizburgom, dok je mađarski OSC (Branislav Mitrović, Sava Ranđelović, Nemanja Ubović) viđen kao pobednik turnira.

– Nažalost i ove godine igramo sa podmlađenim timom. Nadamo se prolazu u drugu rundu, a cilj nam je da se u Evropi što bolje uigramo, jer su nam najvažnija domaća takmičenja, kao i Jadranska liga – ističe strateg Stefan Ćirić.

Crno-bele su letos napustili kapiten Rističević, Filip Janković, Lazić, Vučinić, Lukić, dok je Aksentijević pojačao Primorje. U klub su se vratili Adžić, Radulović i legendarni Korolija.

– Miloš želi da nam pomogne i da započne trenersku karijeru. Igraće za prvi tim i u isto vreme vežbati mlade. Verujem da ćemo na dobitku biti i on i mi – kaže Ćirić.

Najtrofejniji srpski klub i dalje muči muku sa hladnom vodom na Banjici.

– Problem je isti kao ranijih godina. Kada ne možemo da vežbamo na našem bazenu idemo na druga plivališta. Tu smo gde smo, videćemo šta će biti kada počne grejna sezona – primećuje Ćirić.

Beograđani sutra (20.45) u prvom kolu igraju sa OSC. U subotu (19.15) odmeravaju snage sa Primorjem, a u nedelju (10.30) sa Duizburgom.