Preko Danaca do Bešiktaša i borbe za grupnu fazu

Crno-beli su pobedili Nordsjeland i u revanšu (3:2) i ušli u plej-of za grupnu fazu Lige Evrope.

PARTIZAN – NORDSJELAND 3:2 (prvi meč 2:1)

U prvoj utakmici u Humskoj pod vođstvom novog trenera, crno-beli su dopustili gostima da povedu u 9. minutu, ali su reagovali dobro i brzo, pa je već za pola sata rezultat bio potpuno preokrenut, a plasman srpskog tima “overen”.

Defanzivci “Parnog valjka”, Nemanja R. Miletić (11. minut) i Svetozar Marković (35. minut) tresli su mrežu Danaca posle kornera, a Marko Janković je u međuvremenu iskoristio tačnu asistenciju Danila Pantića, pa se već od finiša prvog poluvremena nije ni postavljalo pitanje ko će proći u plej-of.

U tim momentima na stadionu je veće interesovanje bilo za dramatičan kraj utakmice u Lincu, gde je LASK vodio protiv Bešiktaša 2:0 do nadoknade vremena, kada je španski napadač Alvaro Negredo iskoristio asistenciju Pepea i ipak uveo favorita u plej-of.

Nakon što su saznali ime sledećeg rivala, crno-beli su imali nekoliko prilika da dokusure protivnika (Rikardo i Pantić) i nisu ih iskoristili, što je bio uvod u “već viđeni” pad u igri Mirkovićevog tima, koji protiv Bešiktaša sigurno neće biti tolerisan.

Poput prve utakmice protiv Nordsjelanda i kao na gostovanju Zemunu prošlog vikenda, Partizan je stao pred finiš. Danci su to iskoristili da smanje zaostatak golom Amona u 76. minutu i samo zahvaljujući dekoncentraciji Pedersena tri minuta kasnije na semaforu nije pisalo 3:3.

Crno-beli su postajali nervozniji dok im se okvir gola zatresao drugi put na utakmici, dobili su potom četiri žuta kartona u završnici (Zakarić, Nemanja R. Miletić, Kosović i Smiljanić), ali to nije uticalo na miran kraj utakmice i na još jedan trijumf srpskog predstavnika.

Posle Rudara i Trakaija, Partizan je tako ostavio za sobom i Nordsjeland, uoči najvažnijih utakmica crno-bele evropske sezone 2018/19.

PARTIZAN: Stojković – Nemanja R. Miletić, Valijente, Marković, Nemanja G. Miletić – Zdjelar, Kosović – Janković (od 70′ Đerlek), Pantić (od 82′ Enake), Zakarić (od 80′ Smiljanić) – Gomeš

Izvor Mondo sport