Pravni tim Partizana “uštedeo” 80.000 evra!

Od izveštača MONDA sa Kipra/

Partizan nastavlja da niže pravne pobede…

Potpredsednik Partizana prof. dr Vladimir Vuletić saopštio je predstavnicima medija, koji se sa crno-belima nalaze na pripremama u Limasolu, da je prvak Srbije uspešno okončao nekoliko sporova.

Posle velikog januarskog trijumfa u UEFA, kada se pravni tim na čelu s Vuletićem izborio da crno-beli utakmicu protiv Viktorije iz Plzena igraju u Beogradu pred navijačima, Partizan je dobio i sporove i na “domaćem terenu”.

Niški Nacional, klub u kojem je ponikao Andrija Živković, smatrao je da mu pripada pet odsto od transfera nekadašnjeg fudbalera Partizana u Benfiku.

“Partizan je osporio zahtev Nacionala, jer Partizan ne samo da nije prihodovao od transfera Živkovića, već mora da plati i plaća penale Apolonu u ukupnom iznosu od 2,5 miliona evra, što je još jedan od kostura prethodne uprave. Partizan taj iznos plaća u ratama koje su dogovorene sa ovim klubom. Arbitražni sud FSS je presudio u korist Partizana. Može da se kaže da velika ljubav Živkovića prema Partizanu ovog puta nije mogla da bude naplaćena od strane njegovog bivšeg kluba. Uspeli smo da Partizanu sačuvamo tih 80.000 evra”, istakao je Vuletić.

Partizan je dobio i sporove koje je imao sa bivšim zaposlenima i članovima Skupštine FK Partizan.

“Pravni tim briljira u poslednje vreme. Bivši članovi Skupštine FK Partizan Dušan Trbojević i Igor Spasić su izgubili sporove pred nadležnim sudovima koji su se bavili ovim pitanjem. Nadležni sudovi su potvrdili da je Partizan zakonski, statutarno i pravno bio u pravu što se tiče njihovog članstva u Skuštini kluba. Ovo je samo dodatno potvrdilo, ono što smo i sami znali, da je Skupština Partizana koja je održana 24. oktobra 2016. bila potpuno regularna, legalna i legitimna”, dodao je potpredsednik crno-belih.

“Partizan će nastaviti da se bori i na unutrašnjem i na spoljnjem planu za interese kluba, a pokušaće i da ispravi sve greške ranijih uprava kluba”,podvukao je Vladimir Vuletić.