Poznati rivali Partizanovih reprezentativaca u kvalifikacijama Svetskog kupa u Poznanju

U četvrtak, 20. juna 2019, obavljen je žreb kvalifikacionih grupa za drugi Svetski kup koji u petak počinje u Poznanju, uz učešće 823 takmičara iz 45 zemalja. Partizan će na ovom takmičenju predstaljati četvorica reprezentativaca koji će veslati u dva srpska čamca. Prvi će na startnoj liniji naći Miloš Vasić u dvojcu u kojem vesla i Martin Mačković iz Palića. Srpska posada je voljom žreba svrstana u prvu grupu gde će joj rivali za jedno mesto koje vodi direktno u polufinale (subota, 11,56 č) biti Novi Zeland2, Nemačka2, Kanada2, Belorusija1 i Čile. U drugoj grupi su Argentina1, Francuska, Nemačka1, Austrija, Australija i Kuba, u trećoj Turska, Velika Britanija2, Kina, Uzbekistan, Novi Zeland1 i Mađarska, a u četvrtoj Belorusija2, Brazil, Kanada1, Velika Britanija 1, Argentina2 i Italija. Repesaž u ovoj disciplini na programu je u petak od 16,45 č.

Pred start u Poznanju Vasić, koji je sa Mačkovićem u dvojcu ove godine osvojio zlato na Svetskom kupu u Plovdovu i šesto mesto na Evropskom prvenstvu u Lucernu, istakao je da čamac ide dobro i da su Mačković i on spremni za sve izazove u Poljskoj.

– Povratili smo samopouzdanje i sigurnost posle peha u finalu šampionata Starog kontinenta gde smo u poslednjih nekoliko desetina metara izgubili medalju. Konkurencija će biti paklena, a prijavljeno je preko 30 čamaca, tako da nas očekuju čak četiri trke u tri dana. U odnosu na Plovdiv i Lucern konkurencija će biti mnogo jača budući da će se u Poznanju pojaviti i mnoge vanevropske, izuzetno ozbiljne, ekipe. Tu pre svega mislim na Novi Zeland, Kanadu, Australiju i Južnoafričku Republiku – istakao je Vasić.

Tačno u podne teški četverac u kojem pored naših članova Igora Đerića i braće Beđik, Nenada i Aleksandra, vesla i Viktor Pivač iz Grafičara, za jedno mesto koje direktno vodi u polufinale (subota, 12,44 č) boriće se u prvoj grupi kvalifikacija sa posadama Italije, Nemačke2, Nemačke1, Francuske2 i Francuske 1. U drugoj grupi kvalifikacija nastupiće Holandija, SAD1, Austrija, Poljska i Belorusija, u trećoj Švajcarska, Uzbekistan, Velika Britanija2, Australija i Danska, a u četvrtoj Kina, Češka, Velika Britanija1, SAD2 i Južnoafrička Republika.

Pored reprezentativaca na Svetskom kupu u Poznanju Partizan će predstavljati i Nebojša Ilić, koordinator programa za seniore i seniore B i šef Stručnog štaba našeg Kluba, i Aleksandar Ivković, trener reprezentacije i prvi trener Partizana. Boje Srbije u Poznanju braniće i Aleksandar Filipović iz Smedereva u skifu.

Zvanični sajt VK Partizan

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *