POZNAT RASPORED PARTIZANOVIH UTAKMICA U PROLEĆNOM DELU SEZONE 2020.

Ragbi sezona samo što nije počela!

Ragbisti Partizana sledeće nedelje započinju pohod na treću uzastopnu titulu Prvenstva Srbije. Osim ovog takmičenja, prolećni deo sezone 2020. sastojaće se i od dva turnira u ragbiju 7.

Prvenstvo Srbije u ragbiju 15 je ove godine pretrpelo određene promene u formatu takmičenja. Pored Partizana, koji brani titulu, u Prvenstvu će učestvovati Rad, BRK Crvena Zvezda, RK Vojvodina i RK Dinamo 1954. Timovi će igrati po 12 utakmica (tri kruga, po principu svako sa svakim) i šampion će biti određen na osnovu sveukupnog skora u ovim mečevima (za razliku od prošlogodišnjeg takmičenja, gde je šampiona odlučio plej-of).

Raspored Partizanovih utakmica u Prvenstvu je sledeći:
07/08. mart: RK Partizan – RK Rad
21/22. mart: RK Partizan – RK Dinamo 1954
04/05. april: RK Vojvodina – RK Partizan
18/19. april: RK Partizan – BRK Crvena Zvezda
25/26. april: RK Rad – RK Partizan
23/24. maj: RK Dinamo 1954 – RK Partizan
30/31. maj: RK Partizan – RK Rad
Jesen: BRK Crvena Zvezda – RK Partizan
Jesen: RK Partizan – RK Rad
Jesen: RK Partizan – RK Dinamo 1954
Jesen: RK Vojvodina – RK Partizan
Jesen: RK Partizan – BRK Crvena Zvezda
Tačan datum, termin i teren na kojima će se odigravati utakmice biće naknadno objavljeni. Datumi za jesenji deo sezone biće poznati krajem leta. Partizan je branilac titule i dvostruki osvajač (crno-beli su bili prvaci 2018. i 2019. godine).

Prvenstvo Srbije u ragbiju 7  će se, kao i prošle godine, sastojati od dva turnira, čiji će se krajnji ishod sabirati i na osnovu toga određivati plasman ekipa. Turniri će se održati tokom juna, a tačni termini će biti blagovremeno objavljeni. Branilac titule u ovom takmičenju je RK Rad, a „Parni valjak“ je poslednji put bio šampion Srbije 2018. godine.

Zvanični sajt RK Partizan