Potvrđeno: Partizan u Areni

Sinoć u Valensiji, u subotu u Novom Mestu, a u petak 26. oktobra u beogradskoj „Areni“. Kao što je i najavljeno, košarkaši Partizana se posle četiri godine vraćaju u najveću balkansku dvoranu, gde će dočekati Zadar u susretu petog kola ABA lige.

To je listu Alo potvrdio predsednik kluba iz Humske 1 Ostoja Mijailović, objašnjavajući da su hale u kojima izabranici Nenada Čanka igraju mečeve kao domaćini – „Pionir“ kao primarna, odnosno nekadašnja Hala sportova kao alternativna opcija – zauzete ili nedovoljnog kapaciteta da bi ugostile publiku koja se u velikom broju vratila na mečeve Parnog valjka.
Tačno je da ćemo igrati u Areni. Hala ‘Aleksandar Nikolić’ će biti zauzeta zbog takmičenja u tekvondou, a ‘Ranko Žeravica’ na Novom Beogradu je malog kapaciteta, pa ne bismo uspeli da ispoštujemo ni ljude sa sezonskim ulazunicama. Nadam se da će navijači prepoznati takvu odluku kluba i da će doći u što većem broju protiv Zadra“, predočio je Mijailović.

Susret Partizan – Zadar na programu je 26. oktobra od 21 sat.

U dosadadašnjem toku regionalnog takmičenja, Partizan ima dve pobede i poraz, što je obrnuto srazmerno učinku u Grupi C Evrokupa, gde je sinoć poražen u Valensiji.
Čestitam Valensiji na pobedi. U prvom poluvremenu smo igrali pametno u napadu, igrali smo duže napade, ali smo igrali veoma mekano u odbrani. Valensija je postigla dosta poena ispod koša, mi nismo pravili faulove, niti koristili faulove do bonusa na pravi način. U drugom delu, odigrali smo jače u odbrani, ali smo tri-četiri minuta u trećoj deonici igrali bez odgovornosti u napadu i Valensija je to iskoristila da nas kazni. Nedostajalia su nam dva važna igrača na poziciji trojke, Bondža Si i Rade Zagorac, igrači su dali sve od sebe, ali na kraju to nije bilo dovoljno za pobedu ovde”, predočio je posle gostovanja u Španiji Nenad Čanak, šef stručnog štaba Partizana.

Izvor: Mozzart sport