Pošto neće da se menja trener, hoće li da se menja tim?

Ili – kako Partizan može iz krize protiv dvojice igrača koje je poslao na pozajmicu i još četvorice koja su bila u Humskoj

Mozzart sport piše …

Život u Humskoj teče dalje. Dok su se rukovodioci Partizana danima bavili statusom trenera, a Miroslav Đukić volšebno preživeo viđenu promenu na klupi, takmičarski pogon mora da misli na teren. Na crtu mu već danas (15.30, TV Arena sport 1) u okviru 26. superligaškog kola izlazi Rad.

Biće to nova prilika da crno-beli poprave utisak posle izuzetno lošeg početka sezone. Eliminacija od Plzenja nije toliko strašna u rezultatskom, već u smislu igre (izostanka iste), a dodatna briga navijača – kojih ni ovoga puta neće biti na tribinama, zbog kazne FSS – jeste kriza manifestovana u svakom od dosadašnja tri kola prolećne sezone. Parni valjak se u Lučanima izvukao u poslednjih pet minuta, protiv Zemuna se spasao u poslednjem minutu nadoknade, da bi u Nišu poklekao iako je stvorio nekoliko zicera.

Partizan tokom 2018. ima dva osnovna problema. Prvi je odbrana, pošto je na svakom meču ove godine primio bar po gol, a da ta nevolja nije od juče svedoči podatak da je u ukupnoj seriji od devet utakmica na kojima je Vladimir Stojković savladan. A drugi je igra: šampion stara malo šansi, a kad u njih uđe teško ih ili uopšte ne koristi.

Zato je logično zapitati se da li je vreme za promene. Ako ne na klupi, onda na terenu. Marko Janković, Zoran Tošić i Sejduba Suma i dalje ne donose Partizanu ono što se od njih očekuje i dilema je da li će sa svima trojicom u prvih 11 Đukić pokušati da savlada goste sa Banjice ili će neko početi na klupi, kao što je bio slučaj na Čairu, kad je Janković ušao tek u drugom poluvremenu. Odbrana, najverovatnije, neće pretrpeti promene u odnosu na subotnji meč, ali napad hoće, jer se posle odrađene supsenzije (kartoni) Leandre Tavamba vraća u ekipu. Da li će dejstvovati u tandemu sa Ognjenom Ožegovićem?

Domaćinu naruku ide tradicija, dobio je prethodna četiri duela sa Građevinarima (gol-razlika 12:1), a na Topčiderskom brdu je u poslednjih 20 utakmica sa Radom slavio u 18, uz dva remija.

 

S druge strane, Rad je pod dirigentskom palicom novog šefa struke Zorana Milinkovića u subotu deklasirao direktnog konkurenta u borbi za opstanak (Borac, 5:0). Bila je to prva pobeda ove ekipe posle pet mečeva. U poslednjih 11 susreta tim sa Banjice je pretrpeo čak deset poraza i teško da nešto drugo može da očekuje u Humskoj, uprkos krizi Partizana.

Golman Nemanja Stevanović i vezista Veljko Birmančević imaju poseban motiv da se dokažu poslodavcima koji su ih poslali na pozajmicu, dok je nepisano pravilo da pojedinci najbolje igraju protiv kluba u kome su ponikli ili ostavili trag, kakav je slučaj sa štoperom Milanom Perendijom, levim bekom Vladimirom Volkovim, ofanzivnim vezistom Nenadom Marinkovićem i napadačem Borkom Veselinovićem.

PROJEKTOVANI SASTAVI

PARTIZAN – RAD, 14.30

Stadion Partizana
Igra se bez prisustva publike
Sudija: Igor Stoiljković

PARTIZAN: Stojković – Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, N. G. Miletić – Zdjelar, Pantić, Tošić, Janković – Tavamba, Ožegović. Trener: Miroslav Đukić.

RAD: Stevanović – Vico, Perendija, Ze Markos, Volkov – Denić, Petrović – Lutovac, Marinković, Birmančević – Veselinović. Trener: Zoran Milinković.

izvor mozzart sport