POSLE MUTINOG ODLASKA Može li Čanak da spase Partizan?

Nakon pet neuspeha u nizu, a osam u poslednjih devet utakmica, Mutina smena i nije iznenađenje, ali je nerealno očekivati da će dolaskom novog trenera problemi KK Partizan biti rešeni.

Nenad Čanak
Nenad Čanak

Miroslav Nikolić je na tužan način okončao svoju drugu epizodu u Humskoj. I to posle samo pet meseci na klupi našeg velikana. Ostvario je tek sedam pobeda u 21 meču, već je ispao iz Evrokupa, a na Jadranu gleda u leđa recimo FMP-u. Premalo je to za Partizan, pa čak i u ovakvom stanju kakvom jeste. Ipak, možda i važnije od toga su činjenice da ova ekipa trenutno nema ni glavu ni rep, nema samopouzdanje, a nema ni pravu atmosferu među igračima i zacrtani cilj kojim teži. On je na početku sezone bio da se forsiraju mladi, ali se od njega izgleda odustalo u hodu.

Ekipa je zapala u apatiju, a fazu u kojoj nema naznaka da će biti bolje, a kad je tako, jasno je ko je uvek kriv. Iako je, naravno, jasno da krivice i te kako ima i u rukovodećim strukturama kluba, kojima je očigledno lakše da sada naprave rez i pokušaju da se sakriju iza nagomilanih problema koji se definitivno ne rešavaju na pravi način.

Spasilac bi, eto nove hrabre najave, trebalo da bude Nenad Čanak. Mladi trener, koji je u karijeri samostalnio vodio samo Spartak iz Subotice! Njegov zadatak biće da se domogne četvrte pozicije u ABA ligi, pošto je u Evrokupu Partizan već prežaljen, ali i da forsira mlade, pre svega Pecarskog, koji je skrajnut u drugi plan, pa onda i Aleksandra Aranitovića, Nikolu Tanaskovića, Andreju Stevanovića… Osim njih, moći će da bazira igru na Patriku Mileru i Vilijam-Gosu, koje je Nikolić selektirao, a ko zna, možda i na nekom pojačanju koje je pompezno najavljivano od Uprave posle odlaska Samarda Samjuelsa, a od kojeg i nedeljama kasnije nema ni traga ni glasa.

Sve ovo, nažalost, deluje kao još jedan lov u mutnom. A zna se kako se to završava.

Tekst : Blic sport