Poskupela deca i crno-beli stranci: Specijalizovani portal “Transfermarkt” izneo novu procenu fudbalera u Srbiji

Najskuplji u Partizanu su mladi Stevanović i Sadik. Kod Crvene zvezde trojica vrede po tri miliona evra

U SRPSKOM fudbalskom prvenstvu, prema podacima sajta “Transfermarkt”, cene na fudbalskom tržištu najviše su skočile “biserima” večitih rivala, kao i Partizanovim strancima.

Od poslednjeg preseka na specijalizovanom portalu, koji je bio 8. aprila, osetno se beleži rast u vrednosti Filipa Stevanovića kao i kod crno-belih legionara Umara Sadika, Takume Asana, Bibrasa Natha i Sejdube Sume.

Ubedljivo najveći skok beleži hitronogi Stevanović, čija je tržišna vrednost od aprila porasla višestruko, sa 3,6 na osam miliona, a još nije ni oduvao 18. svećicu sa torte… Odmah iza njega je visoki napadač iz Humske Sadik, kojem je dabl-dabl učinak u ovoj sezoni (po 17 golova i asistencija), povećao cenu za četiri miliona (sa dva miliona na šest). I cene ostalih stranaca u Partizanu, u rasponu od dva i po do tri miliona evra, takođe daju potvrdu tezi da su u Humskoj dobro pazarili na inostranom tržištu, a najveći rast beleži Asano, koji je za milion skuplji nego pre dva meseca.

Ipak, nije svima dobrodošla nedavna fudbalska epizoda u Srbiji. U redovima Partizana, silaznom putanjom je krenuo Lazar Marković, kojeg su povrede omele u povratničkom mandatu u Humskoj da ostavi jači utisak, pa stoga i ne čudi vrednost koja je za 600.000 evra manja od aprilske.

PARTIZAN
Filip Stevanović 8.000.000€
Umar Sadik 6.000.000€
Bibras Natho 3.000.000€
Takuma Asano 2.500.000€
Sejduba Suma 2.300.000€

Izvor Večernje novosti

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *