Poraz vaterpolista u Šapcu

Šabac – Partizan 12:10 (4:1, 4:5, 2:3, 2:1)

Gradski bazen. Gledalaca 800. Sudije: Virijević i Golijanin. Isključenja: Šabac, Partizan. Peterci: Partizan 1 (0)

ŠABAC: Pijetlović, Eraković 2, Marković 2, Repanović 2, Toholj 1, Velkić 1, Rogač, Lukić 2, Janković 2, Vučinić, Bolović, Ilić, Vitorović, Vasović. Trener: Mirović.

PARTIZAN: Belopavlović, Smiljević 1, Vićković, Nešić 1, Kikaleišvili, Tomić 1, Adžić 2, Andrejević, Barać, Radanović 1, Radonjić 1, Gbadamasi 3 Vlahović, Branković. Trener: Ćirić

 

U sjajnoj atmosferi srpski derbi u regionalnoj ligi je opravdao očekivanja. Susret u kojem je i Partizan pokazao kvalitet ali je zasluženo slavio domaćin tima.

Kakva je to bila prva četvrtina za Šapčane. Vetar u leđa je dao Gojko Pijetlović odbranom peterca Radanoviću a onda je počela serija.

Dva puta Repanović, pa Velkić i Eraković. Bilo je 4:0 do poslednjeg minuta u kojem je igrača više realizovao Adžić.

Partizanu je teško išao napad, Ćirić je na tajm autu tražio mirnoću, Mirović na drugoj strani „zabranio“ kontru crno-belih.

Efikasna je bila druga četvrtina. Sevalo je sa svih strana. Posle gola Gbadamasija, domaćin je prvi put imao dva gola viška preko Markovića i Toholja. Na nepuna tri minuta do kraja prvog poluvremena Šabac je ima sigurnu prednost 8:4.

Partizan se nije predavao. U poslednjih 100 sekundi ponovo Gbadamasi i Adžić koji je uhvatio na spavanju Pijetlovića, bili su strelci za rezultatsku neizvesnost, Šabac je imao dva gola viška.

Partizan je pojačao ritam posle odmora. Na golu je bio Vlahović, delovao je sigurno. Šabac je nekoliko minuta održavao sigurnu prednost (10:7) ali su crno-beli igrali sve bolje. Na polovini četvrtine smanjio je Radonjić a minut pred poslednju četvrtinu

Tomić je izvanrednim udarcem doveo svoj tim do minusa od jednog gola. Partizan je odličnom odbranom umirio Šapčane, Vlahovićje odbranio peterac Markoviću.

Sredinom četvrtine odlični Gbadamasi je obezbedio igrača više a zatim i izjednačio na 10:10. Marko Janković je posle osam minuta posta pogodio za vođstvo Šapčana.

To je donelo sigurnost domaćinu koji preko Erakovića sa igračem više 2,15 do kraja dovodi Šabac u vođstvo 12:10. I tu je sve bilo rešeno.

Izvor Sportski žurnal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *