Poraz u Igalu! Dobožanov nije branio!

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog pobedili su u 16. kolu Partizan sa ubedljivih 16:8 i tako prekinuli seriju crno-belih od tri pobede. Beograđani se sada nalaze na četvrtoj poziciji sa 22 boda, dva više od Mornara iz Splita, koji imaju i utakmicu manje.

Novljani su poveli preko Marka Petkovića i Alekse Ukropine 2:0, da bi nalet, na kratko, prekinuo Marko Janković. Razigrali su se potom domaći i posle prve četvrtine bilo je 6:1. Jadran je održavao prednost do sredine drugog perioda, a zatim je kapiten Partizana, Nikola Jakšić, sa tri gola u nizu smanjio na 7:5.

Ekipa trenera Vladimira Gojkovića u trećoj četvrtini rešila je pitanje pobednika, pošto je povela 12:6 i do kraja je održavala veliku prednost.

Partizan je bio znatno oslabljen neigranjem prvog golmana Lazara Dobožanova. Partizan u poslednja dva kola ima imperativ pobede i protiv Mladosti na Banjici i u poslednjem kolu u Budvi.

Jadran Carine – Partizan 16:8 (6:1,1:4, 5:2, 4:1)

Bazen Insitut dr Simo Milošević. Sudije: Đurašković i Stanojević. Igrač više: Jadran 10 (7) , Partizan 7 (2).

JADRAN: Kandić, Ukropina 4, Popadić, Kovačić 1, Vidović 1, Markulov 2, Baničević 1, Gardašević, Radović 3, Petković 3, Spajić 1, Pješivač, Šćepanović, Moskov. Trener: Gojković.

PARTIZAN: Belopavlović, Japundžić 1, Janković 1, Repanović 1, Lazić, Tomić, Drašović, Andrejević, Jakšić 3, Radojević 1, Stojanović 1, Vučinić, Bulajić, Toholj. Trener: Milenković.