Ponedeljak, dan za važne odluke

Čelni ljudi kluba će održati sastanak sa trenerom, a vrh Superlige odlučuje o žalbi na meč protiv MačveBata Mirković na klupi Partizana u Danskoj

Da li će Zoran Bata Mirković ostati trener Partizana? Kakvu odluku će doneti direktor Superlige Vladimir Bulatović u vezi sa žalbom crno-belih na meč protiv Mačve?

Odgovore na ova dva verovatno i krucijalna pitanja za dalju budućnost ekipe iz Humske saznaćemo u ponedeljak. Zbog toga i nije preterivanje kada se kaže da je 24. decembar „dan D“ za crno-bele.

Krenimo redom. Posle utakmice protiv Mačve u poslednjem kolu jesenjeg dela Superlige Mirković je najavio da bi moglo da dođe do rastanka. A onda je otišao na odmor. U Dubai.

Ako se pitate kolika je verovatnoća da će Bata ostati u Partizanu, teško da neko može da iznese preciznu procenu. Čelnici crno-belih su u nekoliko navrata, dok se Bata odmarao, uveravali da žele da Mirković ostane.

Ipak, ostaje pitanje da li to želi i Mirković! Da, prema svim raspoloživim informacijama, on je voljan da nastavi započet posao, ali ima i ozbiljne zahteve. Oni se, pre svega, odnose na pojačanja. Mirković želi da na proleće ima fudbalere koji mogu ravnopravno da se upuste u borbu sa rivalima u Superligi. I insistira na tome da pojačanja on bira, odnosno da ima završnu reč o dolascima. Jedan od igrača koje je Mirković želeo jeste Mirko Ivanić, čovek sa kojim je sarađivao tokom rada u reprezentaciji Crne Gore. Ipak, njegov sadašnji klub BATE Borisov traži obeštećenje koje crno-beli ne mogu da isplate. Nezvanično, reč je od 1,5 miliona evra!

Ko bi onda to mogao da dođe u Humsku? Glasina je mnogo, a među fudbalerima koji se spominju kao potencijalna pojačanja jesu i Ivan Obradović, Milan Gajić, Radosav Petrović, Everton Luiz…

Od odluke o žalbi Partizana na odigravanje utakmice protiv Mačve zavisiće dosta toga. Odluka o žalbi automatski će povući i registraciju sporne utakmice. Prema pravilima, ta odluka neće označiti kraj pravne borbe, pošto nezadovoljna strana ima pravo na žalbu, o kojoj odlučuje komisija za žalbu FSS-a.

Tekst preuzet sa portala Alo sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *