POKLOPILE SE KOCKICE Partizanu se otvorio put do finala Evrokupa

Prvi je u grupi E i to ne može da se promeni. Međutim, za Partizan druga faza nije gotova. Ne zato što je zvanično ostao još jedan meč, već zbog činjenice da je za crno-bele taj duel sa Trentom i te kako bitan.

Partizanu se poklapaju kockice, ali i zaslužio je da tako bude jer je dobre igre u Evrokupu krunisao najbitnijom pobedom do sada, u Bolonji, protiv bogatog Virtusa (84:82). Sada crno-beli mogu da razmišljaju o mnogo većim stvarima. Jeste, zvanično će reći da se ide iz utakmice u utakmicu, kako već govore svi treneri na svetu, ali otvara se klubu iz Humske put do finala!

Ukoliko crno-beli pobede Trento gotovo sigurno će da imaju prednost domaćeg terena ne samo do finala, već i u finalu! Imali bi, recimo, isti broj pobeda kao i Unikaha, a za sada Beograđani imaju najbolju koš razliku. Ako se u finalu nađe “projektovana” Unikaha (od 2001. godine 16 puta je učestvovala u Evroligi, a 2017. je osvojila Evrokup), crno-beli bi imali i tu prednost domaćeg terena jer pred poslednje kolu imaju za 30 poena bolju koš razliku od ovog španskog tima. Teško je verovati da će klub iz Malage u poslednjem kolu grupne faze uspeti da nadoknadi treutni zaostatak u odnosu na srpski tim, ne računajući i dodatnu koš-razliku, u slučaju pobede nad Trentom.

Potencijalni protivnici Partizana:

Četvrtfinale (17/20. i eventualno 25. mart): Poraženi iz meča Monako – UNIKS.

Polufinale (31. mart/3. april i eventualno 8. april): Bolji iz okršaja Tofaš – pobednik grupe F (Prometej, Venecija ili Oldenburg).

Finale – 21/24. april i eventualno 27. april.

Koliko je važno da se bude prvi u grupi ilustruje i sledeći podatak – u poslednje četiri godine Evrokup su osvajala tri tima koja su drugu fazu takmičenja završila na prvom mestu. Tada su u ovom klubu igrali Nedović i Musli. Bila je druga u grupi s Valensijom, Cedevitom i Albom.

2016. GALATASARAJ – bio prvi u grupi u kojoj su bili još Sragosa, Sasari i Solnok.

2017: UNIKAHA – bila druga u grupi, iza Valensije,  a ispred Cedevite i Albe.

2018: DARUŠAFAKA – bila prva u grupi ispred Gran Kanarije, Albe i Galatasaraja

2019. VALENSIJA – bila prva u grupi, u kojoj su se takmičili još  Unikaha, Crvena zvezda i Limož.

Izvor MaxBet sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *