Pohvale za struku

Ovo se ne pamti: Partizan završava pripreme bez povređenog igrača

Ostala su još dva treninga i kontrolna utakmica sa mađarskim Pakšijem, kao generalna proba pred početak sezone, međutim, već sad pripreme Partizana, iz najmanje jednog ugla, mogu da se ocene uspešnim.

Razlog: niko se nije povredio!

Za bezmalo mesec dana rada u Beogradu, na Zlatiboru i u Sloveniji, niko od crno-belih nije ispao iz stroja na način da bi ugrozio rad ekipe, smanjio opcije treneru Savi Miloševiću. Jedino je početkom boravka na Pohorju lakšu povredu primicača, na testu sa Beltincima, zaradio mladi vezista Nikola Lakčević, međutim, brzo se, zahvaljujući instrukcijama dr Seada Malićevića i uz pomoć trojice kondicionih trenera vratio u ritam.

Svi ostali nisu imali nikakvih problema, što su, između ostalog, zasluge novog stručnog štaba, u kome su Miloševićevi saradnici, kako ih je predstavio, „najveći stručnjaci u svojim oblastima u državi“: Milan Đuričić, Nenad Cvetković Marko Stojanović. Dozirali su treninge, znali kad da opterete igrače, kad da spuste ritam i zaista se ne pamti da su neke pripreme, u skorije vreme, prošle tako da stručni štab može od početka do kraja da računa na sve fudbalere, svima da pruži šansu. Ranije je makar jedan ispadao iz stroja, bilo je i vraćanja za Beograd, ali sad, iako na prvi pogled prirodna, ova situacija može da bude od velike koristi Parnom valjku pred početak nove sezone.

Osim pomenutih ljudi, na prevenciji povreda radili su još kondicioni treneri, starosedeoci, Miša Filipović i Aleksandar Tomić, kao i fizioterapeuti Slobodan Branković, Ljubomir Radeka, Željko Đekić i Igor Krtinić. Sve pod nadzorom lekara, dr Seada Milićevića.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *