POČETAK JESENJEG DELA SEZONE 2018.

Zvanični sajt RK Partizan

Ragbisti Partizana polako privode kraju letnji odmor!

Početkom septembra biće odigrane preostale dve utakmice Prvenstva Srbije u ragbiju 15. Iako su crno-beli u prolećnom delu sezone matematički obezbedili titulu prvaka države, eventualne pobede protiv Crvene Zvezde (01. ili 02. septembar) i Rada (15. ili 16. septembar, tačni termini će biti naknadno objavljeni) dodatno bi zacementirali dominaciju Partizana ove godine. U ragbiju, titula ostvarena bez ijednog poraza nosi epitet Grand Prix, čime joj se dodatno daje na važnosti. S obzirom na to da pridodavanje epiteta Grand Prixdugo nije viđeno u srpskom ragbiju, motivacija za pobedu protiv Zvezde i Rada je na maksimalnom nivou.

Završetak Prvenstva Srbije predstavljaće uvertiru za novoformirano Regionalno klupsko prvenstvo u ragbiju 15. Ovo takmičenje, sklopljeno od strane Partizana, Rada i Ragbi kluba Čelik iz BiH, odigraće se krajem septembra i početkom oktobra u jednokružnom formatu (svako sa svakim). Termini odigravanja utakmica između Partizana i ova dva kluba biće naknadno objavljeni na našem sajtu.

U periodu između 20. oktobra i 04. novembra odigraće se po važnosti drugo takmičenje u našoj zemlji – Kup Srbije u ragbiju 15. Pored Partizana, među prijavljenim ekipama nalaze se RK Rad, BRK Crvena Zvezda, RK Vojvodina, RK Loznica, GRK Vršac i RK Dinamo 1954. Žreb za ovo takmičenje biće objavljen uskoro.

Istovremeno, na terenima širom Srbije igraće i mlađe selekcije Partizana. Godišta 2003. i 2004. će učestvovati u Prvenstvu Srbije za kadete između 22. septembra i 21. oktobra. U terminu između 29. septembra i 04. oktobra odigraće se Prvenstvo Srbije za Pionire, a u prvom vikendu oktobra (o3. i 04. oktobar) snage će odmeriti i selekcije Petlića. Sve informacije o nastupima naših mladih talenata biće ekskluzivno dostupne na sajtu Partizana.

Pred nama je veoma uzbudljiva ragbi jesen, naročito ako se uzme u obzir da je svako takmičenje prioritet za Parni Valjak. Crno-belima će od ključne važnosti biti završetak Prvenstva Srbije bez poraza i osvajanje Kupa, ali pobede u Regionalnom takmičenju i uspeh mlađih selekcija ne bi trebalo zanemariti. Pozivamo sve ljubitelje Partizana da prate naš sajt i društvene mreže, kako bi bili informisani o terminima važnih utakmica i kako bi podržali ragbiste, koji ostavljaju srca na teren za crno-bele boje.

Napred Partizan!