Počelo je… Spisak igrača za pripreme i plan pripremnih utakmica

Fudbaleri Partizana okupili su se pred početak priprema za prolećni deo sezone, u kom će se boriti na tri fronta, Ligi Evropa, Kupu Srbije i domaćem prvenstvu.

Na okupljanju u Sportskom centru Teleoptik treneru Miroslavu Đukiću javila su se 32 fudbalera, a Evreton Luis pridružiće se ekipi narednih dana.

Na spisku su: Vladimir Stojković, Marko Jovičić, Nemanja Stevanović, Jovan Trnić, Nemanja R Miletić, Nemanja G Miletić, Svetozar Marković, Filip Jović, Strahinja Bošnjak, Bojan Ostojić, Milan Mitrović, Miroslav Vulićević, Dušan Vlahović, Luka Cucin, Slobodan Urošević, Nemanja Antonov, Zoran Tošić, Marko Janković, Strahinja Jovanović, Everton Luis, Nebojša Kosović, Jovan Nišić, Marko Jevtović, Milan Radin, Saša Ilić, Armin Đerlek, Sejduba Suma, Danilo Pantić, Veljko Birmančević, Ognjen Ožegović, Vladimir Đilas, Leandre Tavamba i Đorđe Jovanović.

Fudbaleri Partizana će u Beogradu trenirati do 24. januara, kada se ekspedicija crno-belih seli na Kipar, gde će ostati do 9. februara.

Crno-beli će na Kipru odigrati šest utakmica. Prva je zakazana za 27. januar protiv poljskogGornika iz Zabrzea, dva dana kasnije protiv Slovana iz Libereca, a 1. februara protiv ukrajinske Žirke. Za 3. februar zakazan je susreta sa češkom Teplicom, da bi 6. februara Partizan igrao protiv letonske Liepaje i generalna proba zakazana je za 8. februar protiv beloruskog Šahtjora iz Soligorska.

Partizan će drugi deo sezone početi 15. februrara utakmicom protiv Viktorije Plzenj u šesnaestini finala Ligi Evropa na svom stadionu, a revanš je zakazan nedelju dana kaznije u Češkoj.

Crno-beli a će do kraja sezone igrati i u Kupu Srbije i domaćem prvenstvu, u kom posle 22 kola zauzimaju drugo mesto na tabeli sa 48 bodova