Pobeda Partizana.Nije lepo – jeste brzo

Nije lepo – jeste brzo. Nastavio je Parni valjak da pomera granice. Da se takmiči sam sa sobom i obara lične rekorde. Pre sedam dana bilo mu potrebno ravno tri minuta da spakuje dva komada Čukaričkom, za 117 sekundi je osigurao plasman u polufinale Kupa Srbije preko Javora, da bi još brže matirao odbranu Radnika i za samo 111 sekundi – najbrže u toj trci sa vremenom – razoružao Surduličane, za spokojan odlazak na dvonedeljnu pauzu – 2:0.

Crno-beli su uhvatili na spavanju odbranu gostiju sa juga Srbije i na prečac dopisali tri boda na konto, taman da definitivno raskrste sa krizom rezultata i, mada danas nije bilo lepršave igre, poštede Grobare stresa u završnici susreta 28. superligaškog kola.

Presuda se desila sredinom drugog poluvremena u kome je Partizan, posle neubedljivog prvog dela, udario žešće i pretio iz svih opružja. U jeku napada, kad je golmanu Nikoli Vasiljeviću pretilo sa svih strana, sudija Ilija Brdar iz Novog Sada odlučio je da start Nikole Radovića nad Arminom Đerlekom okarakteriše jedanaestercem, a Marko Jevtović (danas prinudno igrao štopera) sa 11 metara doneo prednost favoritu, da bi već u narednom ataku levi bek Nemanja Miletić iskoristio ubacivanje Danila Pantića s desnog boka i zapečatio sudbinu Radnika, koji se i pre i posle tih, za njega mračnih minuta, predstavio kao dobro organizovan i pre svega defanzivan tim.

Nedovoljno dobar da bi odoleo šampionu…

Partizan nije blistao. Bila je to jedna od slabijih partija ekipe Miroslava Đukića u ovom mini-ciklusu, ali je za aktuelnog prvaka najvažnije da je neokrnjen prošao u sudaru sa Radnikom i zabeležio četvrtu uzastopnu pobedu (treću u prvenstvu, uz jednu u kupu). Do ove je stigao bez čak trojice štopera, pošto se ranije odsutnim Bojanu Ostojiću i Milanu Mitroviću na listi rekonvalescenatra pridružio Nemanja R. Miletić, zbog čega je Marko Jevtović prinudno morao da popuni rupu u srcu odbrane.

Još kad se ima u vidu da su nedostajali desni bek Miroslav Vulićević, a da su se posle nekoliko propuštenih mečeva Zoran Tošić i Sejduba Sumatek stavili na raspolaganje stručnom štabu, trijumf Partizana dobija na vrednosti, jer je ostvaren bez šestorice projektovanih startera, ali čak ni taj podatak teško može da posluži kao izgovor bledoj partiji. Pogotovo što je naspram crno-belih stajala ekipa skromnog potencijala.

Radnikov najvći kvalitet je igra iza lopte, trener Simo Krunić je uspeo da duplira prilaze golu Vasiljevića, potpuno je odsekao iz igre broja 51 i Tabambu, pa su se u prvom poluvremenu napadi Đukićevih pulena završavali mahom ispred kaznenog prostora. Više rizika u igri i odlučnije kombinacije imale su za posledicu veći broj stvorenih šansi i stativu Ožegovićada bi na već opisan način Marko Jevtović realizovao jedanaesterac i tako postigao već peti gol u sezoni. Četvrti sa 11 metara. Bunili su se fudbaleri Radnika zbog odluke sudije Brdara. Nije vredelo. Arbitar iz Novog Sada je bio neumoljiv…

Možda pod tim utiskom, odbrana gostiju je popustila već u sledećem akatku, Miletić je pogotkom krunisao dobru igru u poslednje vreme i otklonio dileme oko pobednika, omogućivši kasnije da mirno debituje Juri Vakulko, mada se mora napomenuti da je Radnik posle toga imao dve, tri situacije u kojima je mogao da zapreti. Nedostajao mu je završni pas, iako su MitoševićZlatanović i Pantelić i Fransis Keremeh pokazali da mogu da budu opasni kad su licem okrenuti ka golu.

Stojkovićeva mreža ostala je mirna. Treći put uzastopno…

SUPERLIGA, 28. KOLO

PARTIZAN – RADNIK 2:0 (0:0)
/Jevtović 64 pen, Miletić 66/

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Ilija Brdar (Novi Sad)
Žuti karton: Ožegović (Partizan), Žakula, Radović (Radnik)

PARTIZAN: Stojković – Cucin, Jevtović, Marković, N. G. Miletić – Zdjelar, Pantić, Đerlek, Ilić (od 71. Vakulko) – Tavamba (od 84. Jovanović), Broj 51 (od 78. Suma). Trener: Miroslav Đukić.

RADNIK: Vasiljević – Mladenović, Ivanović (od 45. Žakula), Žarković, Milovanović – Pantelić, Mitošević – Keremeh, Ristović (od 58. Purović), Radović (od 74. Đorđević) – Zlatanović. Trener: Simo Krunić