Pločice fmpilrzvezderadničkog se vraćaju na trofej, a crveno – beli neka nas tuže ako misle da smo krivi: Oštar odgovor predsednika KK Partizan

Posle snimka koji se pojavio, a na kojem se vidi uništavanje kupa Radivoja Koraća, predsednik košarkaškog kluba Partizan, Ostoja MijailovićMnajstrože je osudio počinioce.

Pored toga, Mijailović se u intervju za naš portal osvrnuo na događaje iz 2014. godine kada je trofej KLS lige ukraden i razbijen, kao i o pretnjama koje njegovi igrači sada dobijaju zbog uklonjenih pločica Zvezde.

– Ja pre svega osuđujem svaki vid vandalizma. Mogu da kažem da je vandalizam i ono što je bilo u Nišu 2014. godine kada je pehar razbijen. Trofej nije ni ušao u prostorije  kluba, već je poslat da se na njega stavi pločica. Ja nisam policajac i ne vodim istragu.

– Mogu da kažem da su pozivi na linč pojedinih igrača Partizana takođe opasni. Na snimku se jasno vidi da to nije profesionalni sportista i da je to osoba koja ima toliko veliki stomak da nikako ne može biti igrač.

– Ja pre svega moram da zaštitim igrače i Partizan jer vidite šta se dešava na društvenim mrežama. Napadaju pojedine igrače, a jasno se vidi na snimku da to nije igrač Ako bude bilo potrebe tražiću i policijsku zaštitu za pojedine igrače. Ja pre svega moram da obezbedim imovinu Partizana, a to su naši igrači.  Aranitovićev otac nema onoliki stomak kao onaj čovek na snimku.

Foto: A. Nalbantjan

O ČEMU SE ZAPRAVO RADI

Na pitanje o čemu se zapravo radi u ovoj situaciji Mijailović kaž_

– Radi se o klasičnom napadu na Partizan, jer mi smo taj trofej pošteno osvojili. Svakako, ne mogu da opravdam to što se dogodilo, ali takođe, ne mogu da ulazim u to, ni kada je snimak sačinjen, ni ko ga je napravio, ni čija je tu namera bila ali mislim da to ne treba rešavati na ovaj način. Postupak osuđujem ko god da je to uradio – istako je Mijailović i dodao:

– Mislim da smo pošteno osvojili trofej u Nišu i pored sve tenzije. Ako neko ima problem sa svojim klubom, igračima i navijačima i sa tim što nije očekivao da izgubi jedan od trofeja ove godine, mogu da kažem da onaj ko gubi ima pravo da se ljuti.

Predsednik Partizana se osvrnuo i na saopštenje Zvezde:

– Osvrnuo bih se na onu izjavu gde su rekli za mene da sam isticao da je “Crvena zvezda je neprijatelj Partizana”. Ja to nikada nisam rekao. Crvena zvezda nije neprijatelj već rival Partizana, isključivo na terenu.

– Ja ne kažem za Nebojšu Čovića da je on naš neprijatelj, ali ako je svojevremeno rekao da će “na Partizan staviti tačku”, a da tu izjavu svi znaju, ja takvog čoveka ne mogu da nazovem prijateljem Partizana. A ako neko nije prijatelj, svi znaju šta je. Nemam problema sa tim i ne želim da ulazim sa njim u polemiku. Nije mi to u interesu. Mislim da, pre svega, treba da se poštujemo.

– Mi se pripremamo za KLS ligu i želimo da osvojimo i taj trofej.

– Mislim da su revoltirani tim činom koji se desio i koji ja svakako ne podržavam u bilo kom obliku. Gde god i ko god da je to uradio ja to osuđujem. Ja ne funkcionišem na takav način već svojim radom i kvalitetom pokazujem da mogu da pravim rezultate.

– To nije njegovo vlasništvo. Taj pehar je vlasništvo Košarkaškog saveza Srbije i oni će taj pehar dodeliti pobedniku. Mislim da pobednik može biti svako drugi, a možda to ne budu ni Crvena zvezda ni Partizan. Taj koji bude pobednik, zaslužuje taj trofej.

RASPRAVE DVA KLUBA IDALJE TRAJU

– Vi ste videli prethodnih dana, govorili su da sam iz sela, da sam autolimar… Ja sam vlasnik renomirane, svetske kompanije i mislim da nema mesta ličnim uvredama. To što i njega vređaju pojedini navijači, stvarno mi je žao.  Ja nemam model da to sprečim ali to ne podržavam. Mislim da mi kvalitetom treba da pokažemo ko smo i šta smo. Uvek sam se borio da radom steknem i ugled i rezultate.

Foto: A. Nalbantjan

INCIDENTI SA PEHARIMA – KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU 2014. GODINE i 2018. GODINE

– Svi se sećaju šta je bilo 2014. godine. To se nije dogodilo pre dva veka. Tada pehar nisu uzeli navijači Crvene zvezde, već igrači, a pehar su dali navijačima. U onom saopštenju Zvezde koje sam pročitao piše da su to uradili navijači. Taj pehar su uzeli igrači i dali navijačima. Taj pehar su tada razbili. Nisu skidali pločice, nego ga razbili. To je takođe vandalizam kao i ovo što se sada desilo.

– Mi istoriju ne možemo da menjamo i ne možemo da je brišemo. Mi istoriju moramo da poštujemo i prihvatimo da je taj pehar prethodne četiri godine osvajao neko drugi, a nije Partizan. Ja ne želim da neko na ovaj način umanji vrednost i kvalitet Partizana koji je pošteno osvojio taj pehar. Mislim da se ovde radi o nekim drugim stvarima i da su pojedini ljudi, kako da vam kažem, naučeni da prave krizne situacije i da na taj način izlaze iz problema.

– Kada smo mi izgubili od Crvene zvezde u ABA ligi ja sam taj poraz prihvatio, kao i odgovornost. Ništa ovaj pehar za nas ne mora da znači, a možda i znači. Kako budemo radili tako će nam i biti. Ali pre svega, moramo da se poštujemo kao ljudi. Mi zastupamo naša dva najveća kluba i ova slika ide u ceo svet.

Foto: A. Nalbantjan

OSUŽUJEM KRIVCE I POZIVAM NA ODGOVORNOST  – ZVEZDA MOŽE DA NAS TUŽI

– Ja se ne branim. Može da se sprovede jasna istraga i da se pozove na odgovornost onaj ko je to učinio. Ako Crvena zvezda smatra da je to uradio Partizan slobodno može da uputi tužbu i ka nama. Neka nadležni organi ispitaju ceo slučaj, mi se toga ne branimo. Ja to osuđujemo na najstroži način. Ovo se nikada u životu neće desiti u Partizanu i ovo se nije desilo u Partizanu.

ISTORIJU NE MOŽEMO DA BRIŠEMO

– Zvezdine pločice će se vratiti koliko posle podne. Staviće se i Partizanova i Zvezdine pločice jer su i oni taj trofej prethodnih godina taj trofej pošteno osvojili prethodnih godina, baš kao što smo mi to uradili ove godine.