Pet šampionskih titula prvog dana na Paliću

Prvi finalni dan Prvenstva Srbije na Paliću, koji je veslan u subotu, 29. juna 2019, pre podne, naš Klub je završio sa skorom od devet odličja, od kojih je pet bilo najsjajnijih, a po dva srebrana i bronzana. Do zvanja šampiona države stigli su Đorđe Kostić, Aleksandar Kuzmanović, Nemanja Luludžija i Luka Delić s 7:05.10 u četvercu za kadete, Strahinja Pavišić, Andrija Štimec, Đorđe Kostić, Pavle Đukanović, Nemanja Luludžija, Aleksandar Kuzmanović, Strahinja Janković, Luka Delić i kormilar Lazar Ivković s 6:23.38 u osmercu za kadete, Igor Đerić i Miloš Vasić s 6:33.82 u dubl skulu za seniore, Miloš Vasić s 6.59.55 u dvojcu za seniore sa Martinom Mačkovićem iz Palića i Aleksandar Beđik, Igor Đerić i Nenad Beđik s 6:33.92 u četvercu za seniore u kojem je veslao i Viktor Pivač iz Grafičara.

Vicešampionske titule iskovali su Jana Bugarski, Mina Stojadinović, Danica Milačić i Ljubica Bušetić s 8:34.54 u četverac skulu za kadetkinje i Aleksandar Aleksandrov s 7:31.12 u skifu za seniore (prvo mesto u prvoj grupi kvalifikacija s 7:31.00), dok su bronzane medalje prigrabili Marko Marjanović i Strahinja Janković s 7:49.30 u dvojcu za kadete iLjubica Tešmanović s 9:11.30 u skifu za kadetkinje.

Na dlaku od postolja, osvojivši četvrta mesta u finalima, ostali su Lazar Stanimirović, Filip Matić, Dejan Jezdimirović i Ilija Ivković s 7:15.64 u četverac skulu za kadete, Strahinja Raković, Nikola Albijanić, Andrija Miljković, Filip Matić, Marko Marjanović, Dejan Jezdimirović, Lazar Stanimirović, Ilija Ivković i kormilar Mina Stojadinović s 7:30.61 u osmercu za kadete i Anđela Nišević s 9:16.48 u skifu za seniorke, dok su šesta mesta u finalima zauzeli Andrija Šljukić s 7:56.88 u skifu za seniore (treće mesto u drugoj grupi kvalifikacija s 8:01.39) i Vanja Bogdanović s 10:00.72 u skifu za seniorke. Do finalnih okršaja kroz kvalifikacije, koje su veslane u petak, nisu stigli jedino Nikola Albijanić i Pavle Đukanović koji su u prvoj grupi kvalifikacija dubl skula za kadete zauzeli četvrto mesto s 7:44.50.

U nedelju pre podne na Paliću biće finalni okršaji u juniorskoj konkurenciji u kojoj su kvalifikacije veslane u subotu posle podne. U ovoj uzrasnoj konkurenciji Partizan će predstavljati Vuk Švabić i Marko Marković, odnosno Nikola Milošević i Ognjen Mitrović u dubl skulovima za juniore, Dušan Belić, Ranko Samardžija, Viktor Šušić i Veljko Matić u četverac skulu za juniore, Aleksa Momčilović, Vuk Švabić, Marko Marković, Dušan Cvetković, Dušan Belić, Ranko Samardžija, Viktor Šušić, Veljko Matić i kormilar Vanja Bogdanović, te Strahinja Pavišić, Andrija Štimec, Đorđe Kostić, Marko Marjanović, Nemanja Luludžija, Aleksandar Kuzmanović, Strahinja Janković, Luka Delić i kormilar Lazar Ivković u osmercima za juniore, Maša Bugarski i Vanja Bogdanović u skifovima za juniorke, Anja Radinović i Jelena Trivan u dubl skulu za juniorke, a Anja Radinović, Ljubica Tešmanović, Jelena Trivan i Maša Bugarski, odnosno Vanja Bogdanović, Mina Stojadinović, Danica Milačić i Ljubica Bušetić u četverac skulovima za juniorke. U nedelju će na programu biti i trka studentskih osmeraca. Naš čamac će činiti David Popov, Aleksa Igić, Ilija Marković, Mihajlo Micić, Danilo Radovanović, Marko Zaharijević, Bogdan Stepić, Nenad Radonjić i kormilar Lazar Ivković.

Zvanični sajt VK Partizan

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *