Pet provera Partizana u Sloveniji: Honved prvi na crti

Sportski žurnal piše…

U novoj bazi – Ptuju, uz podsećanje da su prethodnih godina brusili formu na Pohorju, ili, kao u leto 2017, Moravskim Toplicama.

I napomenu: imajući neophodan mir i idealne uslove u hotelu „Grand Primus”, poznatom i po bogatom „vodenom” sadržaju.

Parni valjak će u „deželi”, izuzev svakodnevnog treniranja na stadionu Aluminija iz Kidričeva, odigrati i pet kontrolnih utakmica, za sjajan šlagvort treneru Miroslavu Đukiću da izabere najboljih 11 u susret evropskim kvalifikacijama.

Rivali kapitenu Saši Iliću i drugovima biće mađarski Honved (25. jun), poljska Krakovija (27. jun), ruski Rostov (29. jun), slovačka Žilina (1. jul) i ukrajinska Zarja (3. jul).

Redom… Honved je završio sezonu kao četvrti u našem severnom komšiluku, predstavljajući, sa Srbinom Stefanom Deakom u odbrani, tvrd orah za šampionski Videoton i izuzetno jaki Ferencvaroš. Klub slavne prošlosti, naročito za ere mađarske „lake konjice” i Ferenca Puškaša

Krakovija je bila deveta u Poljskoj, predvođena kapitenom Miroslavom Čovilom, nekada u Jedinstvu iz Stare Pazove, Novom Sadu, Inđiji, Spartaku i kulskom Hajduku.

Duel sa Rostovom, 11. u Rusiji, predstavljaće poslasticu, naročito trenersko nadmudrivanjeĐukića i starog mu znanca iz Španije Valerija Karpina, odnosno igrača crno-belih sa islandskim trilingom: Ragnarom i Bjornom Sigurdsonom i Ingasonom.

Susret sa Žilinom (četvrta u Slovačkoj), evociraće uspomene na megdane iz plej-ofa za Ligu Evrope 2009, upamćene i po poslednjim Slaviše Jokanovića na klupi Parnog valjka.

Zarja, redovno dobro kotirana u Ukrajini (4. mesto), biće jak test na generalci…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *