Pet medalja na Bledskom jezeru

Zvanični sajt VK Partizan

Članovi Veslačkog kluba Partizan posle dva srebrna odličja izlivennih u subotu, osvojili su još tri medalje na 62. internacionalnoj regati – Bled 2017, koja je u nedelju, 11. juna 2017, završena na Regatnoj stazi na Bledskom jezeru. Najsjajnije odličje prigrabili su Veljko Matić i Kosta Petković u dubl skulu za kadete. Njih dvojica su s vremenom 6:56.49 trijumfovali u finalu do kojeg su došli prvim mestom s rezultatom 7:02.13 u drugoj grupi kvalifikacija koje su veslane u subotu popodne. Pavle Lijeskić, Vuk Mldaneović, Veselin Tričković i Aleksandar Izda, posle srebra u subotu u nedelju su osvojili bronzu u četvercu bez kormilara za juniore. U finalu su postigli rezultat 6:20.51. Prethodno su pobedili u svojoj, prvoj, grupi subotnjih kvalifikacija s vremenom 6:23.96. I Anđela Nišević, koja je na Bledu nastupila pod zastavom Srbije, se, poput, juniorskog teškog četverca, sa ove regate vraća sa dva odličja. U subotu je u dubl skulu za juniorke u kojem je nastupila sa Natašom Ilić iz Danubiusa 1885 stigla do srebra, a u nedelju do bronze. Njih dve su u finalu postigle vreme 7:52.80. U subotnjim kvalifikacijama bile su druge u drugoj grupi sa 7:44.77.

– Prezadovoljan sam nastupom teškog četverca na Bledu i ovom prilikom Lijeskiću, Mladenoviću, Tričkoviću i Izdi od srca čestitam na svemu što su pokazali na ovoj jakoj regati. Prvog dana su za svega sekundu i po izgubili finale od posade Hrvatske koja je aktuelni evropski juniorski prvak u četvercu sa kormilarom. U drugom finalu osvojili su bronzu sa minimalnim zaostatakom za Hrvatima i posadom Austrije koja je na Bled došla sa bronzanom medaljom sa Evropskog prvenstva za juniore u Krefeldu. Naš juniorski četverac je na Bledskom jezeru u sve četiri trke, dve kvalifikacija i dve finalne, pokazao visok standard. Istovremeno siguran sam da ima mnogo prostora za napredak tim pre što četverac u ovom sastavu zajedno trenira tek nešto više od nedelju dana. Nastavljamo punom parom da radimo i da se pripremamo za Izbornu regatu za Svetsko prvenstvo za juniore, a, nadam se, potom i za planetarni šampionat. Kadeti Petković i Matić su na Bledu potvrdili ono što su nagovestili rezultatima u dosadašnjem toku sezone. To je da poseduju izuzetno visok potencijal i da ako nastave da se razvijaju ovim tempom sigurno je da će biti na odličnom veslačkom putu. Juniorka Anđela Nišević je u paru sa veslačicom Danubiusa 1885 Natašom Ilić oba finalna dana postigla korektne rezultate koji, siguran sam, mogu da budu i mnogo bolji – kazao je trener našeg Kluba Goran Todorović.

U finalu dubl sklula za seniore, naši mlađi seniori Aleksa Tošić i Igor Đerić su zauzeli peto mesto s rezultatom 6:47.58. Do okršaja za medalje njih dvojica su stigli drugim mestom u drugoj grupi subotnjih kvalifikacija koje su osvojili s rezultatom 6:43.82.