Pejdž: Sada sam Srbin i lepo je što imam priliku da upoznam moju zemlju

Podliv ispod očiju, maska na licu! Samo to odaje utisak da nešto nije u redu sa Markusom Pejdžom. Jer kad izađe na teren, plejmejker Partizana podseća na najbolje dane u crno-belom dresu.

Tako je bilo protiv Mege, kada je u prvom poluvremenu „sipao“ jednu po jednu trojku. Ukupno četiri, bez promašaja. U sličnom ritmu je nastavio i u Pančevu. Doduše, bio je malo manje precizan, ali ipak dovoljno dobar.

Sve to odaje utisak da je dobro. A on potvrđuje rečima:

– Dobro je! Nos je odmah namešten, nije bila potrebna nikakva intervencija, niti operacija… Samo ću morati neko vreme da nosim masku i to je to.

Konstatacija da mu maska očigledno ne smeta, naprotiv, izmamila je osmeh na lice Partizanovog pleja.

– Osećam se dobro na terenu – kaže.

Iz svega toga, on je izvukao nešto dobro.

– Imao sam nekoliko dana da se odmorim. Sada sam svež, pun energije i uspeo sam da ubacim neke šuteve.

Kad kaže „neke šuteve“, zvuči preskromno. Posebno je impresivna bila ona serija protiv Mege, posle čega je samo nastavio i u Pančevu.

– Sve to čini da se osetim dobro. Znam da sam dobar šuter i da je samo potrebno da uđem u ritam i da će ti šutevi početi da ulaze. Nisam igrao dve utakmice, sada sam opet na terenu i ulazim u ritam. To me čini veoma srećnim.

Posle tri utakmice koje je igrao na svom terenu, Partizan je ušao u seriju gostovanja – taj krug završava u četvrtak, protiv Dinamika u Zemunu, a počeo je od Novog Pazara, preko Užica, pa gostovanja Megi, mada je to bilo u Beogradu, da bi crno-beli u subotu bili gosti Tamišu u Pančevu.

To sve jeste bila prilika da stranci malo bolje upoznaju i Srbiju. Mada, Pejdž nije stranac. Od početka godine i zvanično je građanin naše zemlje. Osmeh, pa iskren odgovor.

– Kada sam dolazio ovde, nisam znao ništa o Srbiji. Sada sam Srbin i lepo je što imam priliku da upoznam moju zemlju.

Izvor Sportski žurnal