Pavloviću debi, pa profi ugovor na tri godine! Partizan požurio da “zaključa” novu “desetku”

Crno-beli ubrzali “proceduru” obavezivanja veziste, jer su shvatili da u rukama imaju redak biser

Foto: Nikola Tomić

Supertalentovani vezista Partizana – Lazar Pavlović (17) potpisaće danas prvi profesionalni ugovor sa crno-belima, saznaje Telegraf.

Saradnja će biti parafirana na tri godine (igrač još uvek nije punoletan, pa je to po propisima maksimum), jer klub iz Humske u mladom fudbaleru vidi zalog za budućnost i na taj način želi da predupredi njegov prevremeni odlazak, što se dešavalo u bliskoj prošlosti.

Pavlović je svakako, i da se nije dogodio meč sa Radničkim u Kupu Srbije i iznenađujući debi, bio deo Partizanovog plana za naredno leto. Trebalo je da, zajedno sa nekolicinom momaka iz omladinske škole, dobije priliku na pripremama prvog tima i bori se za svoj status.

Međutim, kako je u Nišu, u tako važnoj utakmici, pobrao simpatije sjajnom igrom, iako pre toga nije upisao ni minut čak ni na klupi za rezervne igrače, u Humskoj su shvatili da u rukama imaju redak biser i rešili da ekspresno ubrzaju “proceduru” obavezivanja profesionalnim ugovorom.

Na to je u dobroj meri uticao i stav samog igrača, odnosno njegovog zastupnika Zvonimira Vukića, nekadašnjeg asa crno-belih, kojima je Partizan u ovom trenutku bio primarna opcija, iako su već nekoliko meseci unazad oko Pavlovića obigravali i neki strani klubovi (PAOK konkretno).

Pavlović će u prvom timu Partizana, baš kao i na utakmici u Nišu, zadužiti broj deset na dresu.

Tekst preuzet sa portala Telegraf sport