Pavlović i Ostojić: Prošli smo, to je najvažnije

Plasirao se Partizan u Ligu Evrope. Nije blistao na terenu u Norveškoj, bio je na ivici eliminacije, ali je gol Nemanje Miletića otvorio vrata duge evropske jeseni u Humskoj (1:1).

Svesni su i fudbaleri Partizana da nisu odigrali dobro drugo poluvreme, kada su i primili gol, koji je mogao preskupo da ih košta. Ali, u jeku slavlja priznaju i sami: najvažnije je da su prošli dalje.

Mladi štoper Strahinja Pavlović je oduševljen što će najmanje do decembra igrati na evropskoj sceni.
Velika je ovo stvar za nas mlade igrače, imaćemo još najmanje šest utakmica, možda i više ako prođemo grupu. Mnogo nam ovo znači. Bila je teška utakmicama, primili smo gol, pa smo morali da se vraćamo u igru. Uspeli smo iz uigrane akcije da postignemo pogodak. Najbitnije je, na kraju, da smo se plasirali u Ligu Evrope. Nije bilo na nivou, ali podići ćemo igru, bićemo mnogo bolji“, poručio je Pavlović.

Priznao je mladi fudbaler da je progutao knedlu kada je Partizan primio gol.
Pitao sam se da li je moguće da se lopta onako odbije, ode na drugug stativu, baš tamo gde je igrač stajao. Ali, imao sam osećaj i tada, kao i pre utakmice, da ćemo proći dalje“, tvrdi Pavlović.

Njegov kolega u sredini odbrane, Bojan Ostojić, konstatovao je da je utakmica imala suprotan tok od one u Beogradu.
„Dok smo kod kuće igrali loše prvo, a dobro drugo poluvreme, ovde je sve bilo obrnuto. Drugi deo nije bio kako bi trebalo, ali postigli smo gol, srećan sam zbog toga. Najvažnije je da smo prošli dalje“, konstatovao je Bojan Ostojić.

Mozzartsport