Partizanu trofej najuspešnijeg kluba u Čurugu

Zvanični sajt VK Partizan

Partizan je sa četiri zlatne i dve bronzane medalje osvojio trofej namenjen najuspešnijem klubu drugog kola Omladinske lige Srbije koje je u subotu, 23. juna 2018, održano u Čurugu. Najsjajnija odličja u Čurugu izlili su Stefan Atanasovski, Strahinja Janković, Pavle Đukanović i Marko Marjanović u četverac skulu za kadete, Milica Joksimović i Vanja Bogdanović u dubl skulu za kadetkinje, Strahinja Pavišić u skifu za pionire i Nemanja Bjelajac i Strahinja Raković u dubl skulu za pionire.

Đorđe Kostić je bio drugi u B finalu skifa za kadete, a u istoj trci Nemanja Đorović je zauzeo treće mesto. Miloš Joksimović, Petar Simeunović (VK Srebrno jezero), Đorđe Lončar i Milutin Bušetić (VK Sava) pobedili su u B finalu četverac skula za kadete u kojem su Tadej Ilić, Aleksandar Kuzmanović, Mihailo Petrović i Andrej Dašić zauzeli treće mesto. Trijumf u B finalu “upisala” je i Natalija Penev u skifu za kadetkinje, dok su druga mesta u utešnim finalima pripala Mihailu Žarkoviću u skifu za pionire, te Mateji Janiću, Nikoli Saviću, Andriji Miljkoviću i Marku Tasevskom u četverac skulu za pionire.

Kroz kvalifikacije do finalnih okršaja nisu stigli Igor Lučić i Pavle Bajić u skifu za kadete, Matej Kujundžić i Ilija Bunčić, odnosno Uroš Đurica i Lazar Grgić ču dubl skulu za kadete, Petar Todorov u skifu za pionire, Danilo Đokić i Leon Samardžić, Leo Klarić i Bogdan Protić (VK Liman), te Aleksa Radišić i Luka Milanović u dubl skulu za pionire i Ljubica Tešmanović u skifu za pionirke.

– Svi naši članovi zaslužuju pohvale na zalaganju i disciplini koje su pokazali u Čurugu. Ipak, posebno bih izdvojio nastup kadetskog četverac skula Stefan Atanasovski, Strahinja Janković, Pavle Đukanović, Marko Marjanović. Prvo su pobedili u kvalifikacijama, a potom i u finalu koje je veslano u izuzetno teškim uslovima. Pogotovo imponuje to da su u obe trke prikazali odlično veslanje uz sjajnu tehniku. Njihov uspeh u finalu posebno dobija na težini ako se zna da su tom pobedom odlučili ukupnog pobednika drugog kola Omladinske lige u Čurugu koji nije bio poznat sve do te trke – kazao je trener Dušan Bunčić.