Partizanovih 56 posada na Beogradskoj internacionalnog regati – Trofeju Beograda

Samo nakon 20 dana i učešća na internacionalnoj regati “Croatia Open” u Zagrebu naš Klub će biti na novom međunarodnom izazovu. U subotu i nedelju, 4. i 5. maja 2019, na Adi Ciganliji biće održana Beogradska internacionalna regata – Trofej Beograda koja će okupiti takmičare i takmičarke iz tri zemlje. Pored domaćina predstvanike na ovoj regati, s tradicijom dugom preko tri decenije, imaće Bugarska, Grčka i Bosna i Hercegovina. Veslački klub Partizan će oba dana takmičenja na Savskom jezeru nastupiti velikim brojem posada budući da je prijavljeno čak 56 čamca.

Prvog dana Veljko Kmekić, Petar Todorov i Oleg Spasić nastupiće u skifovima za pionire, Relja Lijeskić i Mihajlo Dedić, te Danilo Đokić i Bogdan Protić u dubl skulovima za pionire, Nađa Vlajković, Jana Bugarski, Una Jurišić i Mia Nikočević, odnosno Tamara Lakičević, Nevena Radić, Tara Šipetić i Miljana Gluščević u četverac skulovima za pionirke, Đorđe Kostić i Strahinja Raković u skifovima za kadete, Nemanja Luledžija i Luka Delić, Andrija Štimec i Strahinja Pavišić, te Luka Milanović i Leo Klarić iz Limana u dubl skulovima za kadete, Marko Marjanović i Aleksandar Kuzmanović, Đorđe Kostić i Strahinja Janković, odnosno Mateja Janić i Andrija Miljković u dvojcima za kadete, Danica Milačić, Milica Joksimović, Ljubica Bušetić, Ljubica Tešmanović, odnosno Mina Stojadinović, Dina Bukurov, Jelena Erić i Ana Mitrović u četverac skulovima za kadetkinje. U subotu Kosta Petković, Marko Marković, Viktor Šušić, Vuk Švabić i Aleksa Momčilović veslaće u skifovima za juniore, Ranko Samardžija i Dušan Belić, te Tihomir Vlajić i Petar Simeunović iz Srebrnog jezera u dvojcima za juniore, Maša Bugarski i Jelena Trivan u skifovima za seniorke, a Mara Čabrić u skifu za veteranke.

U nedelju, 5. maja 2019, drugog dana regate Veljko Kmekić, Relja Lijeskić, Mihajlo Dedić i Mihajlo Milić iz Save, Leon Samardžić, Bogdan Protić, Oleg Spasić i Danilo Đokić, Mateja Mitrović, Marko Nenadović, Milutin Marković i Luka Zorić, odnosno Danilo Cvetković, Nikola Načić, Mihajlo Otašević i Stefan Kuzmanović ogledaće se u četevrac skulovima za pionire, Nikola Letić, Lazar Zelenović, Veljko Urošević, Petar Todorov i kormilar Žarko Papić u četvercu sa kormilarom za pionire, Jana Bugarski u skifu za pionirke, Una Jurišić i Mia Nikočević, Nevena Radić i Tamara Lakičević, te Miljana Gluščević i Tara Šipetić u dubl skulovima za pionirke, Ilija Ivković, Lazar Stanimirović, Nemanja Bjelajac i Pavle Đukanović, odnosno Nikola Albijanić, Lazar Grgić, Mihajlo Petrović i Mihailo Žarković u četverac skulovima za kadete, Đorđe Kostić, Aleksandar Kuzmanović, Marko Marjanović i Strahinja Janković, odnosno Mateja Janić, Andrija Miljković, Strahinja Raković i Aleksa Vidmar u četvercima za kadete, Strahinja Pavišić, Andrija Štimec, Nemanja Luledžija, Đorđe Kostić, Aleksandar Kuzmanović, Marko Marjanović, Strahinja Janković, Luka Delić i kormilar Lazar Ivković, odnosno Mateja Janić, Strahinja Raković, Andrija Miljković, Aleksa Vidmar, Marko Tasevski, Aleksa Radišić, Luka Milanović, Leo Klarić iz Limana i kormilar Matija Orović u osmercima za kadete, Ljubica Tešmanović, Ljubica Bušetić i Andrea Poleksić u skifovima za kadetkinje, Mina Stojadinović i Danica Milačić, te Katarina Rašković i Marta Ceković u dubl skulovima za kadetkinje, Vuk Švabić i Marko Marković, Ognjen Mitrović i Nikola Milošević, odnosno Tihomir Vlajić i Petar Simeunović iz Srebrnog jezera u dubl skulovima za juniore, Vuk Švabić, Viktor Šušić, Marko Marković i Aleksa Momčilović u četverac skulu za juniore, Maša Bugarski, Jelena Trivan, Anja Radinović i Vanja Bogdanović u skifovima za juniorke, a Jelena Trivan i Maša Bugarski u dubl skulu za juniorke.

Inače, ovogodišnji BIR trebalo bi da reši i poslednje dileme oko sastava juniorske reprezentacije za Evropsko prvenstvo u Esenu 18. i 19. maja, a ujedno biće i kontrolna regata i prvi svojevrsni filter za sastav kadetske reprezentacije za regatu Olimpijskih nada koja će 7. i 8. juna biti održana u mađarskim Velencima.

Zvanični sajt VK Partizan

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *