Partizanova poruka mira iz Elbasana: Fudbal je ambasador koju ujedinjuje ljude

Mozzartsport

„Fudbal nikad ne razdvaja, nego zbližava. Poruka je da smo bili dobro tretirani, nadam se da ćemo biti sportski prihvaćeni, a da će pobednika odlučiti fer borba“, rekao je Đukić

Fudbaleri Partizana spremni su za utakmicu sa Skenderbegom i nadaju se da će sutra (21.05) u Elbasanu doći do vrednih bodova.Crno-beli maksimalno respektuju albanskog predstavnika, ali su svesni svojih kvaliteta i to će pokušati da pokažu i na terenu.

Očekuje nas dobar meč protiv agresivne i tvrde ekipe kakva je Skenderbeg. Reč je o timu koji igra ofanzivan fudbal. Svesni smo da ove utakmice dosta odlučuju, nadamo se dobrom meču i dobrom rezultatu, poručio je Miroslav Đukić na konferenciji pred meč

S obzirom da su crno-beli održali konferenciju i u Beogradu, većinu pitanja u Elbasanu postavljali su albanski novinari, koji su bili više nego korektni. Oni su podsetili su Beograđanje na Fljarmutari i eliminaciju od pre 30 godina?

Prošlo je mnogo vremena, ovi momci što će sutra igrati tu utakmicu nisu ni videli, tako da ona neće imati nikakvog uticaja na sutrašnju, jasan je Đukić.

Koliko poznajete Skenderbeg?

Dosta, videli smo dosta njihvih utakmica, analizirali smo ih.

Plašite li se pritiska sa tribina?

Super smo tretirani ovde, nema nikakvih problema, a mi se ne plašimo nikakvog ambijenta. Ovde smo došli da igramo fudbal, 11 na 11 je na terenu, oni će rešavati sudbinu meča. Navikli smo da igramo u teškim ambijentima, jer smo profesionalci.

O navijačima, zabrani da idu na gostovanja, odnosno preporuci klubova u saradnji sa UEFA?

Mislim da su takva vremena i bolje je da izbegnemo bilo kakve neptijatnosti. Želimo da se u budućnosti te stvari popravi, da naše pristalice u budućnosti mogu da dođu ovde, a i njihove u Beograd.

Partizan ima samo bod iz dva kola, ali se Đukićne slaže da je to slab učinak.

Nije tačno da nismo počeli dobro grupu, jer smo igrali nerešeno protiv Jang Bojsa, koji je dobra ekipa, na njihovom stadionu. A posle smo izgubili od favorita kakav je Dinamo. Nije to loš početak. Ove utakmice sa Skenderbegom će nam biti ključne po pitanju ambicija.

Da li biste bili zadovoljni nerešenim rezultatom

Partizan uvek ide na pobedu, ali i ako bude remi bićemo zadovoljni, jer smo svesni da naspram sebe imamo teškog rivala. Nerešeno ovde nije neuspeh.

Kakvu ćete poruku poslati iz Elbasana?

Poslaćemo poruku mira. Fudbal nikad ne razdvaja, nego zbližava. Poruka je da smo bili dobro tretirani, nadam se da ćemo biti sportski prihvaćeni, a da će pobednika odlučiti fer borba. Nadam se da ćemo shvatiti da nam je u regionu svima potrebam mir. Da ne pravimo tenzije, jer je fudbal ambasador koji ujedinjuje ljude, zaključio je Đukić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *