Partizanov juniorski četverac bije bitku za Japan na Bledu

Čuvena Regatna staza u Sloveniji će od 14. do 16. juna 2019. biti poprište 64. internacionalne regate – Bled 2019, na kojoj će se za odličja boriti preko 460 takmičara iz 15 zemalja. Boje našeg Kluba na ovom prestižnom takmičenju braniće juniorski četverac Viktor Šušić, Ranko Samardžija, Dušan Belić, Veljko Matić. Regata na Bledu biće i Izborna za Svetsko prvenstvo za juniore koje će od 7. do 11. avgusta 2019. biti održano u Japanu. Do Tokija vodi prosta računica. Naš teški četverac mora da bude bolji od još jednog čamca iz Srbije koji čine Nikola Soldatović iz Smedereva, Nikola Kolarević iz Grafičara, Slavko Savić iz Crvene zvezde i Dušan Stefanović iz Danubiusa 1885 kao i od posada Hrvatske, koja je na nedavnom Evropskom prvenstvu za juniore u ovoj disciplini zauzela četvrto mesto. Pred odlazak za Sloveniju trener Goran Todorović je istakao da Šušić, Samardžija, Belić i Matić mogu do odličnog rezultata na Bledu ukoliko budu uspeli da budu na nivou koji su konstantno držali na treninzima.

– Bez obzira što se radi o izuzetno mladoj posadi u kojoj su čak trojica veslača prva godina juniorskog staža, od kojih Šušić nema nikakvog međunarodnog iskustva, verujem da na Bledu možemo do dobrog rezultata. Razlog za optimizam vidim u činjenici da su momci na nekim test treninzima postizali odlične rezultate. Ukoliko takva izdanja ponove u Sloveniji nema sumnje da će biti blizu i „vize“ za Svetsko prvenstvo za juniore u Japanu – kazao je Todorović.

Partizanov četverac će svoju prvu trku u Sloveniji izveslati u subotu od 10,06 č kada je na programu A finale ove discipline. U subotu popodne od 16,50 č će veslati kvalifikacije za nedeljno finale koje je na programu 16. juna od 9,45 č.

Zvanični sajt VK Partizan

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *