Partizanov bojazan od: „koliko para, toliko muzike”

Da li će se stara, narodna: „koliko para, toliko muzike” pokazati tačnom na primeru Partizana – od osnivanja, evo već sedam i „kusur” decenija, osuđenom da meri uspešnost sezone brojanjem trofeja?

Činjenice kazuju: Parni valjak u upravo završenom zimskom prelaznom roku overio je saradnju s trojicom fudbalera – Musom Ndžajom (Stabek), Dejanom Georgijevićem(Ferencvaroš) i Radivojem Bosićem (Crvena zvezda) i za njihovo angažovanje nije platio ni dinar obeštećenja!

Podsetimo, Ndžaj i Bosić prag Humske prekoračili su kao slobodni igrači, dok se Georgijević matičnom jatu vratio na kratko – na jednogodišnju pozajmicu.

Naravno, to ne znači da će triling na Topčiderskom brdu da igra za džabe, Afrikanac će, navodno, na godišnjem nivou da zarađuje blizu 200.000 evra, đak crveno-belih mesečno da inkasira oko 5.000, nekadašnjeg špica Voždovca i dalje će da plaćaju Mađari…

Međutim, podatak da se niko od njih tokom priprema u Turskoj nije nametnuo za startera, otvara pitanje – da li je pazarenje na zimskoj pijaci kvalitetno odrađeno?

I inicira povratak u prošlost, da ne preterujemo – tri godine unazad, da li je bilo prelaznih rokova posle kojih se nijedan novajlija nije ekspresno izborio za mesto u timu, čak i glavnu ulogu?

Izvor :Sportski žurnal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *