Partizan želi da se otarasi Sume, i to žestoko ispod cene za koju je doveden! Gvinejac ima ugovor do 2020. godine, a Slovanu idu procenti od transfera!

Sportski žurnal piše…

Usled činjenice da omaleni Gvinejac Sejduba Suma za godinu u Humskoj skoro ništa nije pokazao, evidentno je načinio grešku njegovim angažmanom.

Crno-beli će već ovog leta gledati koliko-toliko da ublaže finansijsku štetu: zimus je čak pominjano da bi se Sume odrekli, navodno, čak i za 800 hiljada evra?!

Podsetimo se kako je uopšte došlo do angažovanja omalenog Gvinejca. Dugo je Partizan jurio Sumu, njegovi čelnici izjavljivali su da je upravo on igrač koji će praviti razliku na terenu.

Obeštećenje od astronomskih 1.650.000 evra

I na početku prošle sezone, tačnije 18. jula, sportski direktor Partizana izjavio je da je Sumanovi fudbaler Partizana, a da će ugovor biti potpisan na tri godine, uz obeštećenje neverovatne za naše uslove – 1.650.000 evra!

Često se kao nova destinacija Sume pominjala i Crvena zvezda, koja je navodno bila zainteresovana za njegove usluge, čak je i Suma koji dan pre dolaska u Beograd izjavio:

Crvena zvezda je veliki klub, međutim, odabrao sam Partizan. Radujem se što ću postati deo crno-bele familije i što ću napasti Ligu šampiona sa Partizanom.

Promocija na stadionu uz Grobare

Gromoglasno je Suma predstavljen, za navijače je otvorena istočna tribina, Gvinejac je zadužio opremu, pokazao nekoliko majstorija i stavio paraf na ugovor.

Malo ko je tada slutio šta će se događati. Od Lige šampiona nije bilo ništa, Olimpijakos je bio bolji u dvomeču sa crno-belima.

No, ostvaren je veliki uspeh, Partizan se plasirao u grupnu fazu Lige Evrope. Ali, Suma nije bio spreman za napore u možda i najvažnijim utakmicama za klub u sezoni, i pored tvrdnjiIlieva:

Očekujem da za plej-of bude u takmičarskoj formi, baš kao i ekipa pred duele protiv Budućnosti. Za deset dana bi mogao da bude i starter, sa 60-70 minuta na terenu.

Povreda primicača u novembru

Usledila je povreda primicača početkom novembra i nova pauza za ovog preskupo plaćenog igrača. Uveravao je Suma da može mnogo bolje po povratu na teren.

Govorio sam i ranije da ljudi ne shvataju šta želim i šta mogu. Takav je fudbal. Nisam baš zadovoljan kako sam do sada odigrao, ali nisam ni ljut na sebe. Polako se vraćam, korak po korak.

Od toga nije bilo ništa. Suma je pao u drugi plan, čak i na poslednjem večitom derbiju, u kojem je Partizan propustio priliku da se umeša u borbu za titulu, Gvijenac nije bio starter.

Slovan ima i procente od naredne prodaje

Partizan je očigledno mnogo izgubio angažovanjem Sume. Ne samo da je plaćen 1,65 miliona evra Slovanu, već tom klubu idu i određeni procenti od naredne prodaje.

Suma je svakako među najplaćenijim fudbalerima u Humskoj, a ima ugovor do 2020. godine. Uz to, dobio je i bonuse za plasman u grupnu fazu Lige Evrope, te potom u šesnaestinu finala ovog takmičenja.

Bonusi za odbranu titule će očigledno izostati, a jedan od razloga je svakako i greška napravljena prilikom dovođenja Gvijenca, kojeg sada Partizan želi da se otarasi…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *