Partizan za vezistu traži 300.000 evra: Ide na pozajmicu ili u inostranstvo!

Telegraf sport piše…

Najavili smo pre nekoliko dana da će Partizan i Jurij Vakulko da se rastanu u tekućem prelaznom roku i tim povodom su čelnici kluba obavili razgovor sa agentom fudbalera – Bobanom Antićem, koji je specijalno zbog toga doputovao iz Švajcarske u Beograd.

Na pomenutom sastanku su jasno precizirani dalji koraci dve strane, odnosno uslovi pod kojima Vakulko može da napusti crno-bele u slučaju prodaje ili, pak, pozajmice. Interesovanja postoje, kako za otkup igrača, tako i za “kaljanje”, za koje su zaintersovani neki ovdašnji, ali i klubovi iz inostranstva.

Dakle, ukoliko neki klub bude želeo da otkupi mladog ukrajinskog reprezentativca potrebno je da na ime obeštećenja uplati Partizanu između 200.000 i 300.000 evra. I, u celoj priči je prodaja apostrofirana kao prioritet. Telegraf saznaje da postoji konkretna ponuda iz Austrije, što potvrđuje i menadžer fudbalera.

Istina je, za Vakulka postoji ponuda iz jednog od austrijskih klubova, ali ne mogu da vam kažem ime, jer još uvek vagamo šta je najbolje za Jurija. Definisali smo sa Partizanom uslove pod kojima je moguće otkupiti igrača i sada je, naravno, sve na zainteresovanom klubu. U svakom slučaju, ubrzo će sve biti poznato – kaže Boban Antić za Telegraf.

Što se tiče pozajmice Vakulka, dolazi svakako u obzir ukoliko se ne realizuje pomenuta prodaja. Neke opcije, poput povratka u domovinu Ukrajinu, potpuno su izvesne, aline i definitivne.

Jer, postoji i klub iz Slovačke, koji bi Vakulka rado pozajmio bar na sezonu, ali i dva kluba iz Srbije, od kojih je jedan Vojvodina.

– Pozajmica je svakako opcija i to smo takođe definisali sa Partizanom. Povratak Vakulka u Ukrajinu je u ovom momentu sigurna varijanta, ali je nismo prihvatili pošto želimo darazmotrimo i druge mogućnosti. Javio se nedavno klub iz Slovačke, trener poznaje Jurija i želi da ga angažuje. Takođe, postoje i dva kluba iz Srbije, koji su nas kontaktirali, pa ćemo da vidimo koje rešenje je najbolje. U svakom slučaju, Vakulko sigurno napušta Partizana, jer kada klub ne računa na igrača, a on ne igra šest meseci – stagnira i problem samo postaje veći. Ne želim da Vakulko uopšte dođe u situaciju da razmišlja o tom problemu, zato je odlazak u drugu sredinu izvestan – zaključuje Boban Antić.