Partizan u plej-ofu: Sve dužnici, a dug ogroman!

Izvor:MONDO

Nijednog od sedam protivnika u plej-of fazi Superlige Partizan nije dva puta pobedio ove sezone. Napredak i Zvezdu nije uopšte, s tim što ni crveno-beli nisu “valjak”.
Partizan u plej-ofu: Sve dužnici, a dug ogroman!

U narednih sedam kola dobićemo odluku kome će šampionska titula, ko će pored prvaka u Evropu, ali i koja će se dva kluba naredne sezone takmičiti u Prvoj ligi.

Nema sumnje, očekuje nas interesanta borba, a, čini se, najmanje neizvesnosti biće u trci za prvaka, u kojoj su glavni konkurenti i ove godine – lider Crvena zvezda i aktuelni šampion Partizan.

Pred “parnim valjkom” je pakleno teška misija i pored imperativa pobede u “večitom derbiju”, prvoj narednoj utakmici i to u Ljutice Bogdana (14. april), navijači Partizana i izabranici Miroslava Đukića moraće da veruju u stoprocentni učinak do kraja sezone, ali i da se nadaju kiksevima Zvezda, koja pored eventualnog poraza u derbiju mora barem na još dve utakmice da izgubi bodove.

Crveno-beli imaju šest bodova prednosti i u slučaju da se dve ekipe nađu na vrhu tabele sa jednakim brojem poena po završetku takmičenja, gledaće se plasman tokom regularnog dela Superlige, a tu prednost ima Crvena zvezda.

Partizan je prošle sezone napravio senzaciju i uspeo u finišu da pretekne najvećeg rivala, ali sada je pred crno-belima definitivno teži zadatak i za mnoge “nemoguća misija”.

Zanimljivo, Partizan je od rivala u plej-ofu samo Čukarički iRadnički pobedio u Humskoj. Svi ostali su uspevali da odnesu bodove. Crno-beli su protiv Zvezde, Čukaričkog, Radničkog iz Niša, Voždovca, Napretka i Spartaka izgubili čak 21 bod!

Partizan, stadion Partizana, Humska, JNA, Grobari, jug

PARTIZAN U PLEJ-OFU

14. april (gost): Crvena zvezda

***”Večiti” su ove sezone dva puta igrali nerešeno. U prvom derbiju odigranom na stadionu Crvene zvezde bilo je 0:0, a u decembarskom u Humskoj 1:1.

21. april (domaćin): Čukarički

***Crno-beli s Topčiderskog brda uspešniji su od crno-belih sa Banovog brda. Ali, Čukarički je na stadionu Partizana uspeo početkom oktobra da “otkine” dva boda prvaku, dok je nedavno “parni valjak” kao gost pobedio 2:0.

25. april (domaćin): Radnički Niš

***U poslednjih godinu dana stvorila se velika tenzija između dva stara protivnika. Upravo je u Nišu Partizan prošlg maja napravio odlučujući korak za tronu, a ove sezone je na Čairu ostao bez celog plena. Radnički je pobedio 1:0. Prva utakmica odigrana je još u septembru i Beograđani su bili bolji 3:1.

29. april (gost): Vojvodina

***Novosađani su tradicionalno neugodan rival Partizanu. I ove sezone “lale” su uspele da na stadionu u Humskoj, iako na nadigrane, ostanu neporažene. Utakmica je završena 1:1. Na “Karađorđu” su crno-beli imali više uspeha krajem prošlog leta 1:0.

5. maj (domaćin): Napredak

***I Kruševljani su uzimali bodove Partizanu u tekućoj sezoni. I to ukupno pet, samim tim su i najneugodniji rival crno-belima. U Beogradu je Partizan u poslednjim trenucima stigao do boda golom Evertona iz ofsajda, ali po kruševačkoj oranici na stadionu “Mladost” za “valjak” u decembru nije bilo prolaza. Napredak je pobedio 2:1.

12. maj (gost): Voždovac

***”Zmajevi” su prvi načeli Đukićev sastav u Superligi Srbije. Posle početna tri vezana trijumfa na početku domaćeg šampionata, Voždovac je odigrao sjajnu utakmicu u Humskoj i savladao Partizan 3:1. Bio je to početak posrtanja crno-belih, koji su posle tog meč sve češće gubili bodove, ali su “na krovu” tri meseca kasnije bili bolji od “zmajeva” 1:0.

19. maj (domaćin) Spartak

***I na kraju Spartak. “Golubovi” su iz Humske u novembru odneli dva boda – 1:1, dok je u Subotici u prvom krugu bilo 1:0 za Partizan.