Partizan u Niškić bez Tavambe i Mitrovića

Na spisku od 23 igrača za duel sa Rudarom izostali Leandre Tavamba (napustio klub) i Milan Mitrović. Nema povređenih i igrača koji nisu uspeli da se nametnu za sada.

Trener Partizana Miroslav Đukić na pripreme u Sloveniju vodio je preko 30 fudbalera. Za sve njih nema mesta u avionu za Podgoricu, ali i na širem spisku za sezonu koja je pred nama.

Za utakmicu u Niškiću, gde crno-bele u četvrtak čeka Rudar iz Pljevalja u okviru prve utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, stručni štab “parnog valjka” izabrao je 23 od 28 licenciranih fudbalera.

Leandre Tavamba otpao je zbog prelaska u Al Tovun iz Saudijske Arabije, dok za druge stručni štab smatra da u ovom trenutku mogu manje da doprinesu od putnika

Interesanto je da se Đukić nije odlučio da povede u Crnu Goru Milana Mitrovića i da za štoperske pozicije konkurišu starosedeoci Nemanja R. Miletić i Svetozar Marković, odnosno novajlija Mark Valijente. Njih trojica bi, ukoliko ih zaobiđu povrede i loša forma, trebalo da tokom sezone igraju u rotaciji.

S ekipom neće biti ni Jurija Vakulka. Ukrajinac je posle samo šest meseci bliži da napusti Humsku nego da ostane.

Na spisku za utakmicu u Nikšiću su:

golmani: Vladimir Stojković, Marko Jovičić i Filip Kljajić.

igrači odbrane: Miroslav Vulićević, Gabrijel Enake, Nemanja R. Miletić, Svetozar Marković, Mark Valijente, Zlatan Šehović iNemanja G. Miletić.

vezni fudbaleri: Saša Zdjelar, Danilo Pantić, Marko Jevtović, Saša Ilić, Nebojša Kosović, Armin Đerlek, Sejduba Suma, Zoran Tošić, Marko Janković i Đorđe Ivanović.

napadači: Rikardo Gomeš, Nemanja Nikolić i Ognjen Ožegović.

Tekst preuzet sa portala Mondo sport

Autor :Vladimir Sukdolak