Partizan traži da vezu fmp-a 1 i 2 razjasne FIBA ili CAS

Nakon zasedanja Upravnog odbora, Košarkaški klub Partizan obavestio je ABA ligu da je ostao pri ranijem stavu da neće dati saglasnost da se akcije ABA lige koje su bile u vlasništvu Metalca, prenesu na FMP, dok nezavisna međunarodna komisija ne donese sud da li ima sukoba interesa u slučaju kluba iz Železnika i Crvene zvezde, javlja Nova.rs.

Partizan je naveo spremnost da dok se ne razjasni status FMP-a, klub iz Železnika ostane u ABA ligi, a da bi po odluci nezavisnog međunarodnog tela (FIBA ili Sportskog arbitražnog suda u Lozani Međunarodnog), odnosno da li postoji ili ne sukob interesa u navedenom slučaju, ABA odlučila da li Panteri mogu da igraju regionalno takmičenje, piše Nova.rs.

S obzirom na to da, s druge strane, ABA ligu očekuje sudsko poravnanje s Crvenom zvezdom koje je nemoguće obaviti bez saglasnosti svih članova društva, odnosno akcionara, ostaje da se vidi na koji će način svi problemi biti prebrođeni.

Situacija je zamršena, ali je ovim nagovešteno da Partizan neće praviti problem ABA ligi u vidu starta sezone na Jadranu. Posle toga, videćemo kako će se sve završiti i do kojih će instanci doći.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport