Partizan slavio posle egala u finišu meča: Crno-beli napadaju tron u Novom Sadu!

Zvanični sajt RK Partizan

Partizan slavio posle egala u finišu meča: Crno-beli napadaju tron u Novom Sadu!

Za igrača utakmice proglašen je Bojan Butulija, koji je postigao osam pogodaka, ali je odradio sjajan posao i u odbrani. Deset golova na svoj konto upisao je Stevanović, dok je najefikasniji u poraženim redovima bio Pavle Banduka sa pet pogodaka.

Utakmicu su golom otvorili gosti već u prvom napadu, kada je mrežu zatresao Barudžić. Partizan je uzvratio serijom 3:0 i pogocima Butulije, Jokića i Minića došao do plus dva (3:1). Dinamo je u nastavku uspeo da izjednači na 5:5 i uvede meč u neizvestan period, ali su şe crno-beli pet minuta pre kraja prvog dela igre ponovo “odlepili” (12:9), uz po četiri gola Stevanovića i Butulije i jedan pogodak Jokića. Usledila je rezultatska klackalica, u kojoj su se u listu strelaca upisali i Milenković i Radovanović. Partizan je do isteka 30. minuta čuvao prednost, pa se na pauzu otišlo pri rezultatu 16:14.

Naši momci su u drugom poluvremenu nastavili u istom ritmu. Nisu dozvolili ekipi iz Pančeva da poravna rezultat. Dinamo se u petom minutu nastavka približio na gol zaostatka (19:18), ali su crno-beli brzo došli do nova tri gola prednosti (22:19). Gosti su ponovo uspeli da smanje razliku (25:24) i poslednjih 15 minuta uvedu u neizvesnu završnicu. Međutim, Partizan je odgovorio odličnom odbranom, a ključnu ulogu tada su odigrali Radovanović i Milosavljev. Naši rukometaši su, posle nekoliko zaustavljenih akcija protivnika, ponovo došli do osetnog vođstva (29:26), ali su Pančevci u samom finišu utakmice ozbiljno pripretili crno-belima i približili se na gol zaostatka 32:31. Radovanović je zatresao mrežu rivala za 33:31, gosti su uzvratili preko Stojanovića, iz sedmerca, a onda je Minić u poslednjoj akciji crno-belih pogodio prečku i poklonio Dinamu šansu za izjednačenje i podelu bodova. Međutim, odmah se ispravio na drugoj strani, ukrao je loptu rukometašima u crno-žutim dresovima, pa je rezultat ostao 33:32.

U zavisnosti od ishoda preostalih mečeva poslednjeg kola, Partizan će se u Novom Sadu, u poslednjoj utakmici ove sezone, boriti za titulu ili drugo mesto koje vodi u SEHA ligu.