Partizan sa Lazetićem na klupi u Kupu „vadi fleke”(sreda, 15,30 časova, mogući sastavi )

Želimo da pokažemo da smo onaj Partizan iz večitog derbija sa Crvenom zvezdom, ne iz mečeva s Radničkim i Voždovcem – kaže vršilac dužnosti šefa struke

Napredak – Partizan (sreda, 15,30 časova)Gradski stadion. Sudija: Zoran Široki. Pomoćnici: Nemanja Petrović, Vladimir Jovanović.NAPREDAK: Ni. Petrović, Aksentijević, Marinković, Ostojić, Obradović, Đorić, Eskić, Ndiaje, Baha, Ivanović, Ilić.PARTIZAN: Stojković, N. R. Miletić, Valijente, Pavlović, Urošević, Zakarić, Šćekić, Zdjelar, Kosović, Nikolić, Rikardo.

Crno-beli, namerni da s hepi-endom okončaju i snimanje četvrte sezone „gospodari kup prstenova”, danas se u Lazarevom gradu suočavaju sa najzahtevnijom epizodom, Napretkom.

Da zlo, ili, ako već hoćete – izazov bude veći, u kriznom momentu za klub svetle tradicije, neposredno pošto su ostavke podneli trener i sportski direktor!?

Parni valjak, sa zadatkom da obezbedi plasman među kvartet najboljih u najmasovnijem takmičenju, po odlasku Zorana Mirkovića predvodiće njegov najbliži saradnik Žarko Lazetić, u statusu šefa struke s prefiksom – vršioca dužnosti.

Nekadašnji golgeter se u „Zemunelu” pojavio pred brojnim predstavnicima sedme sile, elokventno odgovarajući na sva pitanja. Naravno, posle sopstvenog uvoda:

– Svesni smo da nas čeka teška i važna utakmica, s obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo. Najpre, svima nam je krivo to što se dogodilo s Batom Mirkovićem, poslednjim čovekom koji je trebalo da ode iz Partizana. Međutim, moramo da nastavimo dalje, meč s Napretkom dolazi dva dana posle dva poraza i planiramo da se vratimo uspesima.

Kako red nalaže, najpre „koja” o Čarapanima?

– Stabilan klub, ekipa, dugo igraju zajedno, imaju najiskusnijeg trenera u ligi. S druge strane, pravi je trenutak da posle Bate Mirkovića i Ivice Ilieva s preuzetom odgovornošću – igrači i ja učinimo isto. Siguran sam da ćemo da izađemo s dobrim stavom i da ćemo da damo sve od sebe da uđemo u polufinale.

Biće đavolski teško, Partizan poslednja četiri puta nije izašao kao pobednik iz megdana sa Kruševljanima?

– Imam taj podatak, ali mi smo trostruki uzastopni osvajači kupa! Napredak ima izgrađen stil, ekipe Milorada Kosanovića pokušavaju kroz igru da dođu do rezultata. Protiv Čukaričkog, uprkos dobrom izdanju, nesrećno su izgubili, protiv Vojvodine uzeli važan bod za plej-of. Uvek su našpanovani protiv Partizana, odgovorićemo istom merom

Izvor Sportski žurnal