PARTIZAN: Sa 2019. stiže i centar!

Mondo sport piše…

Crno-beli će od 1. januara biti jači za najkorisnijeg igrača ABA lige u sezoni 2016/17.

Posle Aleksa Renfroa, koji je prošle nedelje stigao iz Manrese, ekipu Partizana pojačaće još jedan dosadašnji akter španske Endesa lige, takođe posredstvom agencije “Beobasket”.

Nezvanično, u pitanju je Nikola Janković (24 godine, 206 cm), koji je u prvom delu sezone branio boje madridskog Estudijantesa.

Ovaj transfer “između redova” je objavio Jankovićev agent Miško Ražnatović, za njega tipičnom Twitter “zagonetkom”.

Misko4Raznatovic@MiskoRaznatovic

4 mesecno studiranje u Spaniji je veceras okoncano! Prvi dan u godini je nesumnjivo, odlican izbor za povratak rodnoj grudi!

See Misko4Raznatovic’s other Tweets

Janković je ponikao u mlađim kategorijama Crvene zvezde, prvi profesionalni ugovor potpisao je 2012. godine u Belgiji, sa ekipom Šarlroa, a od 2015. je po jednu sezonu nosio dres Mege (osvajač Kupa Koraća), Olimpije i turske Sakarije.

Kao član Olimpije postao je MVP ABA lige, a sa “zmajčekima” je uzeo i slovenačku “duplu krunu”.

Ove jeseni je za Estudijantes beležio 8,5 poena i 4,2 skokova za 21 minut po utakmici.

Madridski tim se sa skorom 3-10 nalazi u zoni ispadanja, ali kako sada stoje stvari, Janković će se već od predstojećeg vikenda i utakmice protiv Mornara, uključiti u Partizanovu borbu za najviše ciljeve – u ABA ligi, Evrokupu, a kasnije i domaćem Kupu i Superligi.

Nekada standardni reprezentativac Srbije u mlađim kategorijama, u svojoj kolekciji ima srebro sa U-19 Svetskog prvenstva u Češkoj 2013, bronzu sa U-20 Eurobasketa 2014, kao i srebro i bronzu sa U-18 EP.