Partizan protiv ruskih bogataša i dva bivša zvezdaša juri PRVU POBEDU u Evrokupu

Košarkaši Partizana ostvarili su dve pobede na startu ABA lige, a sada je pred njima novi cilj – prvi trijumf u Evrokupu. Večerašnji protivnik (utorak, 9. oktobar, 20 sati) u hali “Pionir”, prvi put u Evrokupu ove sezone, biće ruski Zenit.

Crno-beli su na premijeri pred svojom publikom ove sezone protiv Olimpije imali sjajnu podršku sa tribina i upravo je atmosfera bila glavni utisak za američkog plejmejkera Markusa Pejdža koji se nada da je to samo početak uspešne priče u novoj sezoni.

– Prvi put sam imao priliku da igram u Beogradu pred navijačima Partizana. Bio sam veoma uzbuđen, sjajno iskustvo, nosili su nas do pobede. Nismo igrali najbolje što možemo, ali smo ipak pobedili i to je dobar znak. Znači da napredujemo kao ekipa. Borili smo se do kraja i došli do cilja – rekao je Pejdž i dodao:

– Mnogo nam znače navijači, konstantno su bili uz nas i borili su se sa nama. Na terenu smo im vratili. Verujem da će tako biti i na utakmici sa Zenitom i svakoj posle nje. Da ćemo im dati dosta razloga za slavlje ove sezone.

Sa tri Amerikanca u timu, od kojih je najpoznatiji Brendon Dženings, možda i sa novajlijom, Galom Mekelom, inače bivšim košarkašem Crvene zvezde, Zenit predstavlja ekipu koja će u svakom meču Evrokupa ići na pobedu, bez obzira da li igra kod kuće ili na strani. A pored Amerikanaca, jedan od glavnih aduta Zenita biće reprezentativac Srbije Marko Simonović koji dobro zna kakvu atmosferu može da očekuje u hali “Pionir”.

– U ovom trenutku imamo dosta problema sa povredama i teško nam je da igramo mečeva na svakih nekoliko dana. Očekujem veoma težak meč. Poznajem sve košarkaše i trenera Partizana, kao i način na koji igraju. Moramo da budemo spremni za njihovu agresivnu odbranu. Znam da će Partizan uraditi sve kako bi došao do pobede – istakao je Simonović.

U utakmici prvog kola Partizan je izgubio na gostovanju kod italijanskog Trenta, dok je Zenit na svom terenu slavio protiv Turk Telekoma.

Izvor :Blic sport