FK Partizan: Prolazimo monitoring UEFA

Mozzart sport piše…

Spokojno, kao bebe, spavaju čelnici Partizana u susret 15. oktobru za kad je zakazan monitoring UEFA, pošto su sve obaveze prema poveriocima regulisali i, uveravaju, ne postoji ni najmanja bojazan da bi izaslanici Evropske kuće fudbala mogli negativno da ocene njihovo poslovanje.

To je MOZZART Sportu predočio Miloš Vazura, generalni direktor crno-belih, precizirajući da je klub iz Humske 1 regulisao porez državi, isplatio bivše igrače na vreme, a usput dogovorio reprograme sa klubovima kojima sleduje novac na ime rata za transfere igrača iz poslednjeg ili prethodna dva prelazna roka.
Nikakvih problema nema. Partizan će poslednju kontrolu UEFA proći, kao i sve tri u 2018. Najbitnije je da smo sve naše bivše igrače namirili, isplaćeni su dugovi prema pojedinim klubovima, a napravili smo reprogram sa Spartakom iz Subotice povodom rata za transfere Đorđa Ivanovića i Nemanje Nikolića, u visini od 200.000 i 100.000 evra, kao i sa Čukaričkim kome sleduje još 100.000 evra povodom prelaska Ognjena Ožegovića“, rekao je Vazura.

Duguje se i oko 170.000 evra Dnjepru iz Dnjepropetrovskog, na ime trening kompenzacije za potpis Jirija Vakulka (u međuvremenu poslat na pozajmicu u Arsenal iz Kijeva), međutim…
Ukrajinci su trenutno u Trećem rangu takmičenja, koji se tretira kao amaterski. Nemaju pravo da nas tuže, što znači da taj slučaj ne potpada pod monitoring UEFA“.

Jedna od informacija koja poslednjih dana privlači pažnju Grobara jeste činjenica da je račun kluba u blokadi, zbog neizmirene druge rate duga u visini od 200.000 evra Mogrenu za transfer napadača Nikole Vujovića, s tim da su Budvani, pošto su se uglasili, preneli potraživanja na formu Bonum, čiji je zastupnik nekadašnji prvotimac Crvene zvezdeBranko Bošković.
„Ne sporimo postojanje duga, ali sporimo postojanje poverioca, jer Mogren više ne postoji. Samim tim ni potraživanje. Svim pravnim sredstvima ćemo se boriti da dokažemo da smo u pravu i ubeđen sam da ćemo osporiti ovaj slučaj. Najbitnije je da ni ovaj slučaj ne potpada pod monitoring UEFA“.

Za kraj blic raporta iz Humske, želi li Miloš Vazurada replicira bivšem predsedniku, Draganu Đuriću,na najnoviju nisku bisera.
Njemu, jednostavno, ne“, odsečno će prvi operativac crno-belih.