PARTIZAN PRODAJE DVOJICU NAJBOLjIH: Everton i Tavamba već “spakovani”

Kako pišu Večernje novosti…

Tokom  jeseni su predstavljali pokretačku snagu Partizana, u nastavku sezone će uveseljavati navijače na nekom drugom stadionu. Brazilac Everton Luiz i Kamerunac Leandre Tavamba definitivno se nalaze na izlaznim vratima Humske što je potvrdio sportski direktor crno-belih Ivica Iliev.

– Everton ne može da igra u prvoj utakmici protiv Plzenja, a logično je i normalno da trener cele pripreme uigrava tim za tu utakmicu. Zato ukoliko dođe adekvatna ponuda moramo da ga prodamo, jer on neće da produži ugovor koji ističe na kraju sezone. Da on može da igra prvu utakmicu ne bismo vagali uopšte, pošto je on sebe otplatio odavno. Sa njim definitivno ne možeš da uigravaš ekipu za sledeću sezonu, jer ako ode na leto ne znaš kako će ekipa da funkcioniše bez njega i zbog toga je realno pričati o prodaji ove zime – objašnjava Iliev.

Kamerunac nije u sličnoj poziciji kada je u pitanju dužina trajanja ugovora. Ipak, u Humskoj je očigledno procenjeno da je sada najbolji trenutak za prodaju jer je robusni napadač imao polusezonu iz snova, koju, procenjuje se,teško može da ponovi.

– Tavamba je imao fantastičnu jesen. Ipak, on nije gol igrač što se videlo u poslednjih četiri, pet utakmica gde je promašio mnogo šansi. Igrač je koji mnogo znači, ali kada igraš sa njim ne možeš da menjaš sistem. Troši se na druge stvari, voli da igra, ne možeš ništa da rotiraš.

Za razliku od pomenute dvojice internacionalaca postoji i grupa igrača sa kojima crno-beli žele dugoročniju saradnju. Konkretno, jedan od prioriteta je dogovor sa Čelsijem oko statusa Danila Pantića.

– Pokušaćemo sa Pantićem da uradimo kao i sa Jankovićem kada smo napravili dogovor sa Olimpijakosom. Dača ima želju da ostane, da napravi velike stvari sa Partizanom i on će preko našeg kluba napraviti veliku karijeru. Očekujem da bude još mnogo bolji tokom proleća.

Sportski direktor Partizana na kraju otkriva da će najveći deo posla oko formiranja ekipe za narednu sezonu biti završen već ove zime.

– Planiram da do kraja avgusta da ne bude nijedna prodaja i krajem avgusta da dođe do jedne, maksimalno dve. Mi sada pripremamo ekipu za narednu sezonu – završio je Iliev.