Partizan pred Radnički: Ne bavimo se sudijama

Pomoćni trener Partizana Milan Đuričić zamenio Savu Miloševića. O revanš utakmici polufinala Kupa Srbije protiv Radničkog u Nišu: “Teško je očekivati da nas pobede sa dva gola, ali ništa nije sigurno”. Bez Nemanje Nikolića.

Partizan će u sredu protiv Radničkog iz Niša “braniti” (uslovno rečeno) prednost od 1:0 u revanšu polufinala Kupa Srbije, a u crno-belom taboru su uvereni da će uspeti u misiji – plsman u finale i odbranu trofeja.

“Ostvarili smo primarni cilj, jer je, kad smo dolazili, zacrtano je bilo da izborimo plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. To smo i uradili. Naravno, radimo u Partizanu i zahtevi su uvek veći, zato očekujemo da u kvalitetnoj utakmici u Nišu zauzmemo pobednički stav, odemo u finale i pokušamo da osvojimo pehar i ove godine“, izjavio je pomoćni trener Partizana Milan Đuričić, koji je zamenio prvog trenera Savu MIloševića koji je na sednici Skupštine Fudbalskog saveza Srbije.

Đuričić, koji je svojevremeno radio u niškom Radničkom, kaže da očekuje da rival igra isto kao tokom čitave sezone, ali je uveren i da neće moći da pobedi crno-bele sa dva gola razlike.

Zanimljivo je da Partizan nije pobedio u Nišu već dve godine.

“Pobednik je model, a takmičenje je kriterijum vrednosti. Idemo da se takmičimo, vrednujemo se kroz to. Kako stručni štab, tako i fudbaleri. Mi ćemo učiniti sve da prođemo u finale. Nije lako, ali šta je u životu lako? Ko je šta ostvario, a da se nije namučio. Znamo svoj put, pokušaćemo da ga ostvarimo“, kaže Đuričić. 

Poručuje i da će Partizan u sredu izaći na teren da pobedi.

“Sutra izlazimo na meč da se plasiramo u finale”.

Teren, sasvim izvesno, neće biti saveznik fudbalerima. Poznato je da loš teren utiče na igrače Partizana, odnosno da se lošije snalaze kada je podloga neadekvatna.

“Kod kuće igramo na sjajnom terenu. U Nišu nije kao u Beogradu, ali moramo da se prilagodimo uslovima igre. Radnički je navikao da igra na takvoj podlozi, međutim, ko hoće da pobeđuje ne gleda mnogo na takve stvari”, kaže Đuričić o toj temi.

 O “faktoru” sudija, Đuričić kaže:

“Da se malo pohvalim… Ova ekipa koja sad radi u Partizanu donela je Srbiji prvi pehar u fudbalu iz Livanije. Mi se ne bavimo sudijama, niti nas one uopšte interesuju. Ni na koji način. Neka oni rade svoj posao, mi ćemo svoj, pa ćemo videti gde smo”.

Upitan kakvog protivnika očekuje, da li smatra da će trener “meraklija” Nenad Lalatović narediti ofanzivu, Đuričić odgovara:

“Očekujem da igra kao i dosad. Nišlije su napravile ozbiljan rezultat, to poštujemo. Imaju iskusan tim, što je kvalitet za našu ligu, a od igrača koje će izvesti, očekujem Ristića, Todorovskog, Markovića, Pankova, Crnomarkovića, Drinčića, Bondarenka, Cakija Stojanovića, desno Grbića, centralno Haskića i levo Ranđelovića. Može da napravi izmenu Kojašević – Caki Stojanović, ali to nama ne znači mnogo, jer će sutrašnji meč zavisiti od toga kako mi uđemo u njega. To je pokazao susret u Beogradu. Time ne želim nikog da potcenim, jer sam bio i trener Radničkog, ali ako mi budemo pružili ono što se od nas očekuje, teško je očekivati da nas dobiju dva razlike. Sad, sve u fudbalu je moguće, videli ste u Ligi šampiona. Samo onaj ko ne prati fudbal može da kaže ‘sigurni smo’. Nismo, ali objektivno imamo dobar pravac“.

Đuričić je potvrdio da su igrači Partizana vežbali izvođenje penala:

“Kako da ne! I zašto da ne? Bilo bi neodgovorno od nas kao stručnog štaba da to ne vežbamo. Druga stvar je da ih ne očekujemo. Ali, naša obaveza je da ih vežbamo”.

Na opasku novinara da je bilo i promašenih penala tokom sezone, Đuričić je uzvratio:

“Fudbal je igra grešaka. Pobeđuje onaj koji manje greši. Ali, Rikardo je dao 19 golova u ligi, neki su bili mnogo važni. Ne vidim razlog… Tu je Tošić, neće biti problema”.

Radnički Niš – Partizan, početak utakmice u 20 časova, TV prenos Arena sport 1.

Tekst preuzet sa portala Mondo sport

Autor:Vladimir Sukdolak