Partizan poslao kapitena omladinaca u TSC, zaštitio se klauzulama

Četvorica došla, jedan otišao. Posle serije potpisa u Humskoj 1, zabeležen je i prvi odlazak iz Partizana, pošto član crno-belih više nije Bojan Balaž.

U pitanju je kapiten omladinskog tima, finaliste nedavnog „Kupa prijateljstva“ na Zlatiboru, koji se rastao sa crno-belima, jer aktuelni trener Savo Milošević, u ovom trenutku, ne računa na njega. Balaž je odlučio da sreću potraži za novoj adresi i izabrao je dres novog superligaša, TSC-a. Ugovor sa klubom iz Bačke Topole, koji je u velikom stilu ušao u elitni rang, potpisan je na tri godine, potvrđeno je Mozzart Sportu.

Partizan se, kako se može čuti, ipak zaštitio tako što je, zapravo zadržao čak 50 procenata prihoda od eventualnog transfera Bojana Balaža u neki drugi klub, a u ugovor ubacio kaluzulu da u predstojeće tri godine, u bilo kom trenutku, ako struka proceni, može da ga vrati na Topčidersko brdo. Identičan aranžman napravljen je zimus prilikom odlaska još jednog centralnog defanzivca, Strahinje Bošnjaka u Voždovac.

Inače, Bojan Balaž je izdanak Partizanove „klase 2001“, njen kapiten, a nedavno se pominjalo da je na radaru grčkog Olimpijakosa, zajedno sa godinu dana mlađim Urošem Kneževićem. Osim na mestu štopera, može da odgovori i na pozicijama desnog beka, potencijalno i zadnjeg veznog.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport