Partizan pokreće tužbu o tituli iz 1946.

Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić najavio je da će sledeće nedelje na Ustavnom sudu pokrenuti tužbu kako bi se poništila odluka, doneta na Skupštini Fudbalskog saveza Srbije, da se Crvenoj zvezdi naknadno dodeli titula iz 1946. godine.

“Mogu da potvrdim da je nakon odluke delegata Skupštine FSS stvar potpuno jasna, imamo apsolutno pojedinčni pravni akt. Tokom iduće nedelje, svakako u roku od 30 dana prema zakonu, pokrenućemo tužbu za poništavanje odluke. Reč je o upravnom sporu pred Upravnim sudom Republike Srbije. Za mene je to pravnička bitka koju smatram profesionalnom”, rekao je Vuletić Tanjugu.

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić

On je dodao da je Sud prilika da “onima koji nisu profesionalni dizači ruku u dobroj meri predstavi vrlo opširnu, prilježnu i odgovornu pravnu dokumentaciju na 25 strana”.

Vuletić je uveren u povoljan ishod Partizanove tužbe, za razliku pre glasanja Pravne komisije i Skupštine FSS kada je bio pesimista.

“Znate kako kažu stari Grci “dum spiro, spero”, “dok živim nadam se”. Uvek sam optimista kada su pravo i pravda u pitanju. Naš narod bi rekao da je pravda sporta, ali dostižna, ali mislim da ovde neće biti spora. Biće vrlo brzo dostižna”.

Iako priznaje da crno-beli imaju lošu sezonu, Vuletić ističe da nije sve bilo samo do fudbaera Partizana, već i do grešaka sudija.

“Potpuno je tačno Partizan da je u ovoj sezoni oscilirao, ali ne možemo da se otmemo utisku da nije sve bilo na terenu i stvari vezanih samo za igru. Dolazilo je dosta puta do različitih grešaka u prethodnom periodu na štetu Partizana, a neke su i priznate od zvaničnika FSS i Superlige”.

Ipak, Partizan ima šansu da u finalu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde završi turbulentnu sezonu sa trofejom.

“Partizan je pokazao karaklter u Nišu i zasluženo otišao u finale, gde će biti rasterećen pre svega jer je branilac Kupa. Tri Kupa su osvojena uzastopno i četvrti bi istorijski”, zaključio je on.

Izvor RTS.rs